Футбольне служіння підліткам в умовах covid-19

У карантинних умовах covid-19 у нашого партнерського проєкту «Збереження та розвиток сімей» в Киргизстані виникло питання: як працювати з молоддю, а зокрема, служити підліткам? Діти нудьгували вдома під час локдауну, й ідея використати спорт дала чудові результати!

Далеко не кожен з цих підлітків мав телефон та доступ до інтернету, щоб навчатися дистанційно. Багато хлопців сиділи вдома без діла. Так і з'явилася ідея «дружнього» футболу.

Недалеко від центру, де проєкт проводить зустрічі і заняття, є шкільне відкрите футбольне поле, заросле травою. На ньому пасуться корови, коні та вівці. Ворота заіржавілі й поламані. Але варто було спробувати.

Співробітник проекту запропонував хлопчикам-підліткам, які відвідують заняття, почати грати в футбол один раз на тиждень. Ті радо погодилися.

З'ясувалося, що у багатьох з цих підлітків не було необхідного для тренувань взуття. У травні 2020 року, завдяки підтримці проекту «Orphan's Promise - Обітниця сироті» хлопців забезпечили кросівками.

Перша гра почалася після прибирання території футбольного поля. Щоб не сидіти вдома, хлопці буквально бігли на тренування. На жаль, багато хто з них були фізично дуже слабким через способу життя і умов, в яких вони ростуть. Попри спекотні дні та заходи обмежень під час пандемії, юним футболістам тренування подобалися.

Футбол у проєкті розвивався. До кінця літа тренування були вже три рази на тиждень. А восени, завдяки підтримці «Orphan's Promise - Обітниця сироті», вдалося орендувати крите футбольне поле. Для хлопців це було дуже цінне надбання, тому вони стали старанніше тренуватися і з часом почали запрошувати своїх друзів на тренування.

Команда спортсменів помітно збільшилася. Волонтери проекту проводили з молодими спортсменам щотижневі зустрічі, на яких все разом міркували про цінності та якості серця. Хлопці працювали не тільки над своїми футбольними навичками, а й над характером.

Футболістів помітили й почали запрошувати на товариські матчі.

Взимку команду запросили взяти участь у турнірі за «кубок мера міста Токмок з футболу серед юнаків 2006-2008 року». У турнірі взяли участь вісім футбольних клубів. Для наших підопічних футболістів це привілей і честь. У ході підготовки до турніру народилася ідея створити свій футбольний клуб під назвою «Скімен».

Зараз вони продовжують тренуватися. Футбольний клуб нараховує більш ніж 22 підлітків. Для кожного з цих хлопців футбольні заняття — це не просто захоплення. Тут вони знайшли друзів і здобули надію на краще майбутнє!

Публікація «Orphan's Promise - Обітниця сироті»

Давайте робити добро разом!
Будь ласка, підтримайте роботу дитячих центрів!