Побутова техніка для біженців: новий проєкт CBN Emmanuil

Кількість людей, які втікають від війни у безпечніші райони всередині України та за її кордон, тільки збільшується з часом. Десятки мільйонів людей вимушено залишили дома, взявши мінімум речей, і більшості сьогодні нікуди повертатися… Допомагаючи людям облаштуватись у безпечних областях України, CBN Emmanuil започаткувала проєкт, через який побутовою технікою вже забезпечили два притулки тимчасового проживання, де зараз переховуються понад 200 вимушених переселенців.

Минуло лише чотири місяці з початку повномасштабної війни, а рідні місця вже залишили понад 12,7 млн осіб. З них понад 5 млн. виїхали за межі України, 7,7 млн. переселилися в безпечніші регіони всередині країни. За оцінками ООН, ще майже 13 мільйонів людей не можуть вибратися з постраждалих сіл та міст, перебувають в окупації чи не мають змоги евакуюватися.

У відповідь на горе біженців, мільйони українців відкрили свої доми, помісні церкви стали притулками, а тисячі бізнесів та громадських організацій спрямовують зусилля на те, щоб забезпечити переселенців найнеобхіднішим. Однак, все одно багато притулків швидко переповнюються нужденними, військові дії тривають, і в безпечні місця прибувають нові вимушені переселенці…

«Люди бігли від бомбардувань буквально із порожніми руками. А коли приїжджали у притулок, то згодом відчували гостру нестачу простих побутових речей, які залишилися вдома: пральна машина, праска, фен… Тому ми вирішили запровадити реалізацію проєкту щодо забезпечення пунктів колективного проживання біженців гостро необхідною технікою», ─ представляє нову ініціативу Галина Кучер – керівник соціальних проєктів АМ «Еммануїл» (CBN Emmanuil).

Ідею CBN Emmanuil підтримали партнери із голландської організації «ORA». Завдяки їх фінансовій підтримці, співробітники CBN Emmanuil закупили дрібну та велику побутову техніку для двох пунктів допомоги біженцям. Щоб допомогти людям відчути комфорт рідного дому, були закуплені пральні та сушильні машини, праски та прасувальні дошки, холодильники, печі, блендери, міксери, фени та багато іншого.

«Нову техніку негайно закупили та доставили у дві організації: Львівську семінарію, де мешкає 150 біженців та Червоноградську християнську церкву, де отримали тимчасовий притулок 45 осіб», ─ продовжує Галина Кучер.

У цих притулках живуть біженці з Маріуполя, Сєвєродонецька, Торецька, Миколаєва, Лисичанська, Краматорська та інших гарячих точок… На постійній основі ці люди вже отримують продукти харчування від CBN Emmanuil та зарубіжних партнерів організації, а тепер вони ще й зможуть комфортно готувати їжу, прати, сушити і прасувати одяг.

«Ми поетапно купуємо побутову техніку та надаємо її офіційним одержувачам, які з першого дня війни активно допомагають біженцям та відповідально звітують (про прийняту гуманітарну допомогу). Дякую за небайдужість та партнерство друзям з Голландії! Ваша участь уже не раз рятувала українців від катастрофи, голоду та злиднів!» ─ продовжує Галина Кучер.

Приєднуйтесь до підтримки поранених війною людей! Ніхто не має тулитися в поневіряннях, втративши свій дім у вогні військових дій!

Підтримати благодійні проєкти CBN Emmanuil та зробити пожертву на окремий рахунок допомоги біженцям.