Близькість — Божий дар для сім'ї

Ми з моїм чоловіком Максимом нещодавно проводили онлайн-марафон на тему стосунків у подружжі. Коли ми попросили учасників описати подружжя своєї мрії, то більшість людей говорили про те, що хочуть відчувати себе прийнятими, почутими, цінними, відчувати, що поруч споріднена душа та віддавати чоловікові або дружині те ж саме. 

Ми переконані, що до такої ідилії можна прийти тільки якщо ти маєш радість відносин з Богом.

Коли людина прийняла любов і прощення, вона здатна вміщати і приймати іншого.

Господь зцілює серце не тільки для того, щоб ми відчували себе щасливими. Це не єдиний Його мотив.

У Нього є для нас великі цілі:

1) Бог хоче повернути нас до початкового задуму досконалого шлюбу, який був до гріхопадіння.

2) Він бажає, щоб ми ділилися своїм зціленням один з одним та з іншими людьми, і щоб служили іншим сім'ям. Наш світ так потребує цього!

Апостол Павло називає Бога «Бог потіхи всілякої, що в усякій скорботі Він нас потішає, щоб змогли потішати й ми тих, що в усякій скорботі знаходяться, тією потіхою, якою потішує Бог нас самих» (2 Кор. 1:3-4)

Сім'я — це місце приналежності. Справжній дім — це те місце, де вам будуть раді у будь-який час.⠀

Справжня сім'я — це та родина, де кожен її член бере на себе якусь відповідальність за добробут усіх членів. Це місце, де практикуються близькі стосунки. Любляча сім'я дає любов, тепло, піклування, розділяє занепокоєння і інтерес один до одного протягом усього життя.

Це місце, де діти відчувають любов і зростають в ній. Тут вони розвивають основні навички успішного життя, дізнаються, що вони особливі та унікальні. Дізнаються про те, що вони можуть бути творчими людьми — такими, якими Бог хоче їх бачити.

Це все дає змогу побачити сім'ю такою, якою її створив Бог. А також зрозуміти, як гріх спотворив сім’ю, і як благодать відновила її.

Перші люди в Едемському саду були вільні від гріха та перебували в цьому прекрасному стані невинності. Їм була властива відкритість. Між ними не було відчуження, занепокоєння, почуття провини і сорому, і вони завжди відчували присутність і благословення Бога.

Ісус через хрест звільнив нас від сорому, провини і страху. Він пролив кров, щоб відновити з нами відносини радості і насолоди — як в Едемі.

Коли ми наповнюємо своє життя силою Хреста і Божого батьківства, ми можемо не животіти (існувати), а приймати Боже перетворення і таким чином принести благословення у свій шлюб, приймаючи життя з надлишком.

Божий задум для шлюбу — це БЛИЗЬКІСТЬ:

  • духовна
  • емоційна
  • фізична.

 

Юлія Ткаченко,
Сімейний консультант
Джерело