Більше не бездомні та не покинуті! Завдячуючи «Обітниці сироті» сестри отримали люблячих турботливих батьків

Підопічні проєкту «Обітниці сироті» – це діти зі складними долями та життєвими обставинами, яким вдалося допомогти завдячуючи спільним зусиллям та підтримці багатьох людей. Євлана – одна з таких дітей.

Ми щиро дякуємо за підтримку кожному партнеру «Обітницю сироті» – адже саме ви допомогли забезпечити роботу тренінгових центрів, закупівлю продуктів для благодійних їдалень, оплатити роботу вузьких спеціалістів, а також придбати одяг, взуття та все необхідне для дитячого навчання та побуту! 
Натомість, із великим задоволенням розповідаємо історії змінених дитячих життів – ось таких, як Євлани, яка є підопічною тренінгового центру «Обітниця сироті» у Киргизстані. 

undefined

Дівчинці 13 років, й сьогодні Євлана оточена люблячими та турботливими людьми, у неї повноцінна родина, є мама і тато. Але раніше було інакше. Рідна мама була алкозалежною, й дівчинку оточували голод і злидні. Євлана жила в поганих побутових умовах та недоїдала. Через це була хворобливою, худою та слабкою. А ще вона не ходила до школи…
Євлана згадує: «Я бачила, як інші діти ходять до школи та дуже просила маму відвести мене туди. Мама завжди обіцяла, що підемо завтра, але так і не відвела…»

undefined

Зміни у житті дівчинки відбулися завдяки кільком факторам. Старша сестра Євлани взяла на себе турботу про дівчинку та її сестру, хоча вже мала власну сімʼю. Їй було важко дбати про дівчат через фінансове становище родини, але вона щиро хотіла допомогти їм й звернулася за допомогою до тренінгового центру в Караколі, роботу якого духовно та фінансово підтримує «Обітниця сироті». 
Проєкт виділив грошову допомогу на відновлення втрачених документів дівчат, після чого старша сестра оформила їх до школи. Це сталося у 2021 році, й відтоді життя Євлани почало швидко змінюватися на краще.

undefined

Тренінговий центр розміщений на території помісної церкви. Раз на тиждень діти збираються провести весело час, почути про Бога і долучитися до різних занять та уроків. Майже два роки Євлана регулярно відвідувала додаткові заняття у тренінговому центрі та покращила знання з математики, читання та англійської мови. Тренінговий центр став місцем, де Євлана навчається розкривати свої творчі здібності.

undefined

Один із напрямків роботи «Обітниця сироті» – це підтримка багатодітних сімей, популяризація усиновлення та опікунства. І саме у приміщенні тренінгового центру у травні 2022 року Євлана знайшла своїх нових батьків. Волонтери проєкту взяли під опіку Євлану разом з її сестрою, а тренінговий центр сприяв у оформленні опікунства. Подружня пара подарувала дівчаткам можливість жити у повноцінній родині. Вони змогли дати Євлані та її сестрі стабільність, якої дівчата не мали від народження.

undefined

Сьогодні Євлана – усміхнена та щаслива дівчинка. Вона подолала труднощі у навчанні та знайшла нових друзів. 
Євлана каже: «Знаєте, раніше мої однокласники обзивали мене бездомною, а вчителі просто так ставили низькі оцінки. Я сиділа в кінці класу на самоті. А тепер я дружу з усім класом, у мене з'явилися улюблені вчителі, які теж люблять мене!»

Величезна радість спостерігати, як ця мила дівчинка зростає в любові у Бога та людей у великій дружній родині! Щиро дякуємо кожному, хто допомагає впливати на життя дітей та дарувати їм надію! 

Підтримати роботу «Обітниці сироті» можна фінансовою пожертвою за цим посиланням! Дякуємо!