250 кг однією рукою: через рік після аварії Володимир Мойсей встановив Національний рекорд

Через рік після жахливої автоаварії Володимир Мойсей — керівник центру «Orphan's Promise - Обітниця сироті» у м. Бердянськ встановив Національний рекорд — 7 липня 2020 р. він однією рукою підняв штангу вагою в 250 кг. 

У травні 2019 р. Володимир втратив руку в автоаварії, а сьогодні він отримує нагороду від Книги рекордів України і стає яскравим прикладом стійкості, сили духу і цілеспрямованості.

«Для мене це велика перемога! Я залишився без руки, проте сьогодні я показав людям, які менше вірять в себе, що не потрібно зупинятися, якою б справою ти не захоплювався!» — каже переможець.

Ось так він перемагає! Подивіться це відео!

У центр «Обітниця сироті» в м. Бердянськ Володимир Мойсей прийшов пораненим підлітком. Тут він знайшов друзів і зустрів Христа, Який змінив серце хлопця. Останні 10 років Володимир працює тут: він допомагає таким же непростим підліткам, яким колись був сам, а також служить дітям з особливими фізичними потребами. З його допомогою підлітки готуються до самостійного життя, він навчає їх музиці і вчить досягати результатів в спорті. Це все дає його підопічним впевненість у своїх талантах і віру в себе.

Сьогодні Володя продовжує робити те ж, що і раніше, не дивлячись на те, що рік тому стався момент, який розділив його життя на «до» і «після». Тоді він їхав до одного зі своїх підопічних — підлітка з інвалідністю, але машина перекинулася...

«Це був смерч. Я був на половині шляху до Запоріжжя, як відчув сильний удар в машину, і вона перестала слухатися. Мене три рази виносило вліво, а в останній раз я отримав удар ззаду з боку руки, після чого вона в прямому сенсі впала на коліна. Після чого був другий удар у руку — вже спереду, і її розрубало як гільйотиною», — розповів він в ефірі програми CBN Emmanuil «Клуб LIFE» незабаром після трагедії.

Історія Володимира сповнена дивовижних збігів. Наприклад, зовсім випадково в цей же час місце аварії проїжджала машина з лікарями. Вони і надали першу допомогу постраждалому.

«Я вибив ногами двері, взяв руку під себе і вибрався з машини поповзом. Відчував себе повністю розбитим, знесиленим фізично, психологічно, духовно... Думав про те, що, швидше за все, моя історія зараз закінчиться. Як зараз пам'ятаю, бачив, як навколо мене вихором кружляв вітер. Я схилив голову і сказав: «Боже, прости!» І щось наче підняло мені голову вгору. На цьому тлі я побачив чийсь образ на середині дороги, висотою, може бути, метра два-три. Я його бачив дуже чітко, і через секунду все пропало. Буквально за мить під'їхала машина, і мене почали рятувати. Це були лікарі - стоматологи, і я називаю їх «дорожніми ангелами». Вони зробили все, щоб я вижив», — продовжує він.

Дивіться інтерв'ю Володимира Мойсея в «Клубі LIFE» повністю:

«Перший тиждень після аварії мені було дуже важко. Кожен день в травматології був наче зустріччю з собою. Мені важко було бачити себе в такому стані, адже моя діяльність завжди була великою, активною: я і майстер спорту, і джазовий гітарист... Були питання до Бога: "Чому? За що?" Але хороші люди підказали, що потрібно перестати питати "чому", а почати говорити: "для чого?" — продовжує Володя. — Навколо мене було багато віруючих людей, поруч була сім'я. Навіть деякі атеїсти, з якими у мене був конфлікт в контексті віри в Бога, писали: "Ми за тебе молимося, віримо, що Бог тобі допоможе!" І одна людина, на якого я дорівнював в сфері спорту, каже мені: "Вов, такі випробування переживають сильні люди!" І тоді я зрозумів, що втрачається фізична сила, на яку я дуже сильно сподівався, але разом з цим у мене почала даватися взнаки сила Божа — щось зовсім інше всередині мене. Раніше я думав: "Я ж сильний, я пройду, я це зроблю ..." Зараз я говорю: "Боже, ось я зробив, а ось ця частина — Твоя. Зроби це для мене". І я більше, ніж упевнений, що так воно і буде, Бог допоможе ».

Сьогодні, через рік після пережитої трагедії Володимир Мойсей тримає нагороду від Книги рекордів України: «Бог дає мені історію, яка більше за мене. Сьогодні ця історія вже не про мене, а про Його славу, і я вдячний Йому за це!» — каже переможець. 

CBN-Emmanuil