Світло для дітей з проблемних сімей

Батьківську турботу і любов деякі діти можуть недооцінювати, але точно не ті, хто позбавлений цього. Будь-який з вихованців вінницького адаптаційного центру для дітей та молоді може багато розповісти про те, як важливо рости там, де тебе люблять. Ще недавно Юля була покинутою дитиною з поламаної сім'ї, проте сьогодні дівчина своїми руками будує власне майбутнє та мріє нести світло й любов дітям з непростими долями.

Юля народилася й виросла у маленькому місті Центральної України. Батька вона бачила тільки раз у житті, а мати нехтувала дочкою та не проявляла ані любові, ані турботи. Часто у приступах люті вона виганяла Юлю з дому, просто у ніч, у негоду, у невідомість. Дівчинці доводилося просити притулок та їжу у сусідів і знайомих.

«Я не можу розповідати про маму, тому що почну плакати», — каже Юля. Байдужість і жорстокість матері глибоко ранили дівчину.

У дитинстві Юля мріяла бути вихователькою у дитячому садку, вона хоче дарувати дітям любов, якої у неї не було вдома. Після школи дівчина спробувала вступити до педагогічного коледжу. Вона сподівалася, що зможе навчатися і жити в гуртожитку, проте не вистачило прохідних балів.

Залишатися вдома дівчина не могла і не хотіла, адже там було небезпечно. Так вона опинилася на вулиці. Батьківських прав батьків Юлі не позбавили, тому дівчина не має допомоги або жодних пільг від держави. Піклуватися про себе доводилося самостійно. Невідомо, як склалося б життя 17-річної Юлі, якби про неї не дізналися волонтери вінницького «Центру соціалізації» дітей і молоді групи ризику «Дорога у життя». Цей адаптаційний центр працює за підтримки «Orphan's Promise - Обітниця сироті». Тут підлітки групи ризику можуть отримати тимчасове проживання, харчування та підтримку.

Юлі запропонували переїхати до Вінниці, й вона з радістю погодилася. Дівчина дуже комунікабельна, і тут розкрилася, проявила свої найкращі сторони. Юля постійно щось організовує для молоді центру: конкурси, ігри, колективні прогулянки.

У адаптаційному центрі Юлі допомагають освоїти побутові навички, яким її ніхто ніколи раніше не вчив. Тут вона вперше самостійно приготувала їжу, і тепер їй подобається готувати для інших дітей.

«Це так круто, коли виходить смачно, і це помічають, й хвалять, й дякують!» — щиро радіє Юля.

У вільний час вона з радістю допомагає по дому. Центр — це її дім, де вона знайшла люблячих наставників і друзів, які її підтримують і розуміють. Дівчина не перестає дякувати за можливість відчувати сімейний затишок та підтримку: «Одного разу я прокинулася і зрозуміла, що мені не треба нікуди йти, щоб проситися переночувати; що тепер у мене є своє ліжко і шафка для речей. Я відчула неймовірний спокій. Чи не вперше за все життя. Це дуже мотивує й надихає навчатися чомусь новому, служити Богу та дякувати Йому за все, що Він робить для мене».

«Я дуже вдячна Богу, що Він допоміг мені не зламатися і пройти через труднощі ...»

Юля хоче здобути освіту, і для цього старанно навчається. У Вінниці вона вступила до училища на менеджера по туризму й отримує стипендію в розмірі 400 грн. Але триматися «на плаву» їй дозволяє безплатне проживання та харчування у адаптаційному центрі, й Юля це дуже цінує.

«Я дуже вдячна Богу, що Він допоміг мені не зламатися і пройти через труднощі», — каже дівчина сьогодні.

Вона регулярно відвідує все служіння в церкві, часто молиться та читає Біблію. Дівчина мріє допомагати дітям, які, як і вона колись, живуть у проблемних сім'ях. Ми віримо, що їй це вдасться, адже вона цілеспрямована і наполеглива. А ще Юля дуже добра.

«Я хочу бути для цих дітей світлом. Хочу показати їм, що є вихід, що наш світ насправді не без добрих людей», — ділиться вона своєю мрією.

За цю історію життя, яке зазнало щасливих змін, дякуємо люблячого Господа і партнерів проєкту! Спасибі, що допомагаєте нам впливати на таких дітей та допомагати їм змінити життя на краще!

Будь ласка, підтримайте роботу з дітьми! Пожертвування на будь-яку суму в гривні та валюті ви можете перерахувати через онлайн-сервіс.

Нехай Бог благословить вас!

Orphans Promise - Обітниця сироті