Послідовники Бога

«Отже, наслідуйте Бога, як улюблені діти, і живіть у любові, як і Христос полюбив нас і віддав Самого Себе за нас як дар і жертву, запашну та приємну Богові» (До ефесян 5:1-2).

У дитинстві мої два молодші брати часто копіювали мене в усьому, що б я не робив. Вони імітували усе, що мені подобалося та особливості мого мовлення, цікавилися тими ж видами спорту, якими я займався, а часом це торкалося моїх вподобань щодо фільмів, відеоігор, музики та хобі… це зводило мене з розуму! Однак, тепер, коли ми виросли, кожен з них проявляє власну індивідуальність і особистий стиль, і мені навіть подобається, коли ми знаходимо схожість інтересів та спільні вподобання.
Але, на відміну від молодшого мене, Бог не розчаровується, коли ми живемо і діємо так, як Він. Навпаки, Він закликає нас наслідувати Його так, ніби ми Його діти! Це складне завдання, але надихає те, що ми маємо фізичний приклад для наслідування в нашому «старшому браті» Ісусі. І оскільки ми стали святими через Нього, Ісус не соромиться називати нас Своїми братами і сестрами (Євреям 2:11).

Як на практиці виглядає наслідування Бога в нашому житті? 

Якщо ми продовжимо читання 5 розділу Послання до Ефесян, то знайдемо кілька відповідей. У віршах 8-10 говориться «бо колись ви були темрявою, а зараз – світло в Господі. Живіть як діти світла, адже плід світла полягає в усякій доброті, праведності та істині, досліджуючи те, що до вподоби Господу» (Еф. 5:8-10). 

Тобто, ми покликані жити у світлі і освітлювати світ навколо нас, проявляючи якості добра, праведності та істини, що викривають темряву.

«Отже, зважайте на те, як ви живете, і поводьтеся не як немудрі, а як мудрі, цінуючи час, адже дні лукаві» (До ефесян 5:15-16). Тепер ми знаємо, що ми покликані бути світлом і жити мудро в цьому світі, і це не заповідь, до якої слід прислухатися. Пам'ятаймо, що настали злі дні. Таким чином, цей заклик до наслідування Христа є невідкладним. Не треба далеко ходити, щоб побачити, що зло процвітає навколо нас, і єдиний спосіб боротися з ним – це використовувати кожну нагоду, щоб викрити темряву через світло Євангелія Ісуса! 
То ж, браття і сестри, живімо довготривало і свідомо життям мудрості і світла, наслідуючи нашого брата і Спасителя Ісуса.

Молімося разом!
Отче Боже, дякуємо Тобі за те, що Ти любиш нас і дав нам приклад для наслідування в Твоєму Сині Ісусі! Цього тижня дай нам мудрості і сили наслідувати Тебе і бути світлом для наших родин і спільноти. Покажи нам, в чому ми не відповідаємо Твоєму покликанню, і дай нам серце постійного каяття. Нагадай нам про актуальність Євангелія і потребу світу в Тобі! У Твоє ім'я молимося. Амінь.

Бенджамін Бріттен
CBN Daily Deviotions

P.S. Будь ласка, напишіть нам, якщо потребуєте молитовної підтримки!