Голос серця почутий

Найкращі і запам'ятовуються історії про людей, які змінили життя на краще. Але ми всі знаємо, як складно це зробити самотужки, без допомоги друзів і наставників. Тому так важливо, коли вразливі підлітки з кризових або малозабезпечених сімей завдяки  проєкту «Обітниця сироті» знаходять друзів, здобувають освіту, професійні навички, набувають впевненості і відкривають в собі готовність підкорювати світ.

З радістю ділимося історією Юлі, яка змогла досягти того, що вважала неможливим. 

Волонтери «Обітниця сироті» дізналися про Юлю від прихожан помісної церкви. Дівчині 14 років, вона навчається у дев'ятому класі. Її мама і тато мають інвалідність, вони глухі, а також у батька дівчинки ДЦП. Сім'я живе дуже бідно, весь їх джерело доходу — соціальна допомога. Грошей ледве вистачає на продукти, й батьки не мають можливості забезпечити Юлю одягом, засобами гігієни та оплатити додаткові заняття. Тим більше, не можуть зробити ремонт у квартирі, що давно потребує капітального ремонту.

Волонтери запросили Юлю на заняття до Тренінгового центру «Школи Життя» — це абсолютно безплатно, заняття проводяться для вразливих підлітків та молоді з багатодітних та малозабезпечених сімей. Тут підліткам допомагають розкрити таланти, отримати навички, що допоможуть їм стати конкурентоспроможними, а ще на заняттях діти знайомляться з Біблією, дізнаються про Бога. Юля почала ходити сюди з великим задоволенням. Одного разу на занятті дівчинка розповіла, що відчуває себе дуже самотньою. Коли вона вдома, Юлю оточує тиша, немає можливості почути людські голоси.

Одного разу Юля поділилася своїми почуттями: «Коли я вдома, батьки завжди сидять у своїй кімнаті, а я у своїй. Я трохи знаю мову жестів, але цього недостатньо для нормального спілкування, мені важко з ними. Я б хотіла прогулятися з батьками у місті, але все впирається у спілкування. Тому ми нікуди не виходимо, тільки у рідкісних випадках».

Спілкуючись на заняттях з ровесниками і волонтерами-наставниками, Юля змогла заповнити свою потребу у дружбі. А ще Юля розповіла, що завжди мріяла займатися музикою, тому її зацікавили музичні заняття і англійська мова, танці та кулінарія. Юля виявилася дуже здібною і цілеспрямованою. Менше, ніж за півроку, вона навчилася грати на фортепіано, читаючи ноти з листа.

«Це мрія дитинства, коли я бачу, як грають на фортепіано, це мене захоплює! — ділиться дівчинка. — Я дуже вдячна “Обітниці сироті” за можливість відвідувати заняття. Я можу здійснити свою мрію! Тепер я буду збирати гроші собі на інструмент».

Спілкуючись з волонтерами, Юля зізналася, що переживає з приводу своєї зовнішності та вбрання. У родині дівчинку ніхто не вчив, як доглядати за собою. Ніхто не говорив їй про її цінність як особистості. Вона не чула слів підтримки та не відчувала себе потрібною і особливою. Волонтери проєкту не тільки проводили з нею навчальні заняття, але і наставляли дівчинку та підбадьорювали, даючи зрозуміти, наскільки вона цінна. Поступово Юля стала розкриватися, ставала більш впевненою у собі та радісною. Завдяки фінансовій підтримці  проєкту «Обітниця сироті», Юлі придбали засоби гігієни, одяг і допомогли родині матеріально.

Одного разу Юля сказала: «Я навіть не могла про це мріяти! У моїй шафі стільки років висіла усього одна сукня! А зараз там нові речі! Я молилася Богу, і Він почув мої молитви!»

Навчальний центр став для Юлі сім'єю, тут її друзі, й тут вона знайшла розуміння і прийняття, якого дівчинці так не вистачало. З кожним днем ​​Юля стає більш впевненою у собі. У майбутньому вона хоче вступити до педагогічного університету та освоїти професію веб-дизайнера.

Приємно спостерігати такі явні зміни у житті дитини! Дякую кожному, хто жертвує фінанси і час для служіння соціально вразливим дітям! Ви допомагаєте приносити добрі зміни у їхньому житті!

Пожертвування на будь-яку суму допоможе співробітникам проєктів CBN Emmanuil служити соціально вразливим дітям і дорослим і проповідувати їм Євангеліє.

Якщо ваше серце відкрите до допомоги, будь ласка, підтримайте CBN Emmanuil.