Знадобилося диво, щоб зберегти йому руку!…

Один з проєктів CBN Emmanuil у східних областях України — «Операції, що дають життя». Сотні людей на лінії розмежування потребують серйозних медичних процедур, проте не мають коштів на їх оплату. Через цей напрямок ми шукаємо можливості їм допомогти, і кожна історія, коли вдається це зробити — звістка, що ще одна людина уникнула інвалідності й може жити фізично повноцінним життям.

15 травня Іван Григорович заміняв бак вуличного душа, і спочатку не відчув болю, коли впав, заплутавшись ногою в проводі. Йому 73, чоловік міцної статури, але з-за варикозу і тромбозу вен ноги мають погану чутливість.

Після падіння у очах потемніло, з'явилася слабкість, сильно постраждала ліва сторона тіла, рука висіла нерухома. Дружина Раїса з великими труднощами дотягла чоловіка до будинку. Коли приїхала «швидка», він уже не зміг сам піднятися.

Рентген виявив осколковий перелом лівої плечової кістки. Плече та рука були деформовані, через пошкоджений нерв  порушена чутливість, неможливо стиснути пальці.

Івана Григоровича поклали у Мар'їнську центральну районну лікарню для лікування компресійно-дистракційним апаратом Ілізарова, проте він не міг спати та їсти, постійно відчував біль.

«Цілодобово я відчував страшенний біль. На шиї і плечі був великий набряк, я не міг жити без знеболюючих. Рука повністю не працювала, і якщо найближчим часом її не "зібрати", була загроза, що рука відімре, і я стану інвалідом», — розповідає Іван Григорович.

Для того, щоб дати шанс лівій руці та плечу повернути працездатність, була потрібна дорога операція — металлоостеосинтез плечової кістки пластиною. Але Іван Григорович від неї був змушений відмовитися — самотнім пенсіонерам, які живуть у зоні бойових дій, не під силу оплатити рахунки.

«На покупку металоконструкції у нас коштів не було. А звідки? У нас з дружиною мінімальна пенсія п'ять тисяч гривень (190 $) на двох», — розповідає Іван Григорович.

Про важку ситуацію, в якій опинився цей літній чоловік, керівнику соціальних  проєктів CBN Emmanuil Галині Кучер розповів лікар лікарні, де лежав Іван Григорович.

Звичайно ж, заявку на фінансову допомогу оформили, і незабаром отримали позитивну відповідь!

 «Нескінченно вдячна співробітникам CBN Emmanuil, що не знаючи нас, ви так сильно подбали про мого чоловіка! Ми своїми силами ніколи б не змогли оплатити операцію, ось так і залишився б інвалідом мій коханий Іван! А сьогодні він такий радий, що скоро видужає, і ми знову зможемо ходити у сад, город, й життя повернеться до звичного ритму!» — радіє Раїса.

Іван Григорович зустрічає нас, сидячи на ліжку. Він все ще відновлюється після тривалої реабілітації, але дуже радісно вітається нас і дякує зі сльозами на очах. Після операції набряк спав, плече виглядає здоровим, і, нарешті, пройшов різкий біль.

 «Ви ангели з неба, ви — відповідь! Коли я лежав з апаратом Ілізарова, був упевнений, що нікому не потрібен, так і зростуться кістки неправильно, й буду ходити інвалідом! Звідки ви тільки з'явилися, такі добрі і щедрі! Моє життя тепер має сенс! Дякую!»

Іван Григорович думками занурений у домашні клопоти, мріє обробляти землю і вирощувати овочі, щоб встигнути підготуватися до зими. Зараз город стареньких запущений, оскільки Раїса весь цей час була з ним в лікарні. Але тепер повне відновлення Івана Григоровича близько, і, головне — він сповнений надії і позбавлений страху інвалідності та депресії!

Дорогі друзі та партнери! Сьогодні на прифронтовій території десятки людей гостро потребують медичної допомоги. Через гуманітарні  проєкти ми можемо допомогти їм відновитися та жити повноцінним життям.

Будь ласка, підтримайте пожертвуванням цей та інші  проєкти CBN Emmanuil!