Жертва тероризму: Малка

Багато років тому єврейська пара ледве врятувалася від Голокосту і врешті-решт переїхала до Ізраїлю. Вони думали, що найгірше вже позаду, та через 70 років після війни Малка і Міхаель зіткнулися з ще більшою небезпекою – їхній будинок в Ізраїлі став мішенню ракетного обстрілу.

Малка згадує: «Коли я почула вибух, то подумала, що настав кінець світу, і побачила свого чоловіка в крові. Осколок пробив йому вухо. У нього хвороба Паркінсона, і я не могла перенести його в безпечне місце. Це було жахливо!»

Під дощем з тисяч ракет, що обрушився з Гази, медичний персонал врешті-решт дістався до Міхаеля, і йому надали медичну допомогу. Але кошмар продовжувався.

Їхній багатоквартирний будинок отримав значні структурні пошкодження, тому уряд визнав дім непридатним для проживання. Подружжя евакуювали, й вони були змушені орендувати житло. Після того, як Малка роками відкладала гроші, щоб викупити свій дім, вона каже: «Зараз ми витрачаємо ті невеликі гроші, які у нас є, щоб платити за цю квартиру, поки уряд вирішує, що робити з нашим старим будинком. Це розбиває серце».

У відчаї вони звернулися до CBN Israel. На щастя, такі друзі, як ви, привезли їм продукти і заплатили за оренду житла, поки подружжя чекає відповіді уряду.

Міхаель каже: «Після всіх труднощів приємно бачити, що комусь не байдуже».

Малка додає: «Ми знали, що ви християни – я ніколи не отримувала такої допомоги. Без неї ми б не впоралися. Ми вам щиро вдячні!»

CBN Israel підтримує багатьох жертв терору – матерів-одиначок, самотніх іммігрантів, немічних жертв Голокосту й багатьох інших. Ці люди опинилися сам на сам перед лицем ракетних обстрілів та бідності. Вимушеним біженцям від війни CBN Israel може допомогти продуктами, забезпечити притулок, надати фінансову допомогу та професійну підготовку тим, хто цього потребує.

Читати історію Малки та Міхаеля на cbnisrael.org

Жорстокість, з якою війна поводиться з людськими долями, вже 9 років відчувають українці. Так само як CBN Israel підтримує постраждалих в Ізраїлі, CBN Emmanuil допомагає українцям. 

І ми щиро вдячні усім партнерам – людям доброї волі та організаціям, які разом з нами поширюють милосердя по нашій багатостраждальній землі.

Будь ласка, допоможіть нам і надалі надати допомогу українським жертвам війни та тероризму!

Зробити добровільну пожертву