Якою буває молитва?

Молитва – це подих серця, це пісня душі. Молитва – це особистий живий зв'язок з Богом, обійми духу людини з Величним Творцем, близька й відверта розмова з Небесним Батьком...

У молитві ми можемо відкрити найпотаємніші страхи та сумніви перед Тим, Хто нас безумовно любить та приймає у будь-який час. Молитва дозволяє віддати Йому свої скорботи та тягарі й отримати у відповідь надприродну радість та мир.

Молитва допомагає вірити, дає сили проходити випробування, робить нас сильнішими духом та милосерднішими до інших людей.

Молитва – це час, який ми проводимо з Богом, й саме вона допомагає побудувати близькі та особисті відносини з Ним.

У Слові Божому є десятки історій про неймовірну силу молитви. У різні часи та за різних обставин люди віри молилися, й Бог проявляв Свою любов через дива та надприродну турботу, а неможливе ставало можливим.

Кожна молитва – унікальна, як і немає двох однакових розмов. Проте, згідно зі Святим Письмом, можна виділити чотири види молитов: 

1) МОЛИТВА ВІРИ
Здатна чинити дива:

«І молитва з вірою спасе недужого, й Господь зцілить його. Якщо він вчинив гріх, то Господь пробачить йому» (Яковао 5:15) ⠀

2) МОЛИТВА ПРОХАННЯ 
Має силу позбавляти серце журби і тягарів.

«Ні про що не турбуйтеся. За будь-яких обставин, через молитву прохайте Господа про що потребуєте, та завжди дякуйте Йому за все, що маєте» (Филип'ян 4:6)

3) МОЛИТВА ПОДЯКИ
Прославляє Царя над царями!

«Станьмо перед лицем Його з хвалою, піснями прославимо Його. Бо Господь — Бог великий і Цар великий над усіма сильними землі» (Псалом 94:2-3)

4) МОЛИТВА ЗАСТУПНИЦТВА
Береж у безпеці тих, кого ми згадуємо перед Божим Лицем.

«Отже, передусiм благаю чинити молитви, молiння, прохання, подяки за всiх людей» (1 Тимофія 2:1) 

  • Яка молитва найближча вашому серцю?
  • Яка історія з Божого Слова або вірш найбільше надихає вас молитися? 
  • Чи маєте ви свідчення Божої відповіді на ваші молитовні прохання?

P.S. Звʼяжіться з молитовною командою CBN Emmanuil, якщо потребуєте духовної підтримки або маєте запитання по Біблії.