Як «Обітниця сироті» сприяє втіленню дитячих мрій

На жаль, батьки 17-річної Наді Дзиговської не цікавилися інтересами своєї дочки. І дарма. Дівчина з дитинства мала велику мрію – Надя хотіла відкрити власне кафе-вафельну.

Сімʼя Наді не була фінансово заможною, то ж дитяче бажання виглядало далеким та недосяжним. Проте, закінчивши школу, Надя пішла вчитися на маляра-штукатура. Свій вибір вона пояснила так: «Одного дня я зможу відкрити своє кафе, і мені доведеться робити там ремонт. Буде набагато простіше, якщо я сама знатиму, як це робиться».

На першому курсі училища Надя потоваришувала з Олею – вихованкою Транзитного дому «Обітниці сироті» (м. Вінниця). Новій подрузі Надя також розповіла про свою мрію, а далі з захопленням почала описувати деталі свого майбутнього кафе: меню, страви, напої… Вона давно хотіла влаштуватися на роботу у кавʼярню, але вважала, що це не реально.

«Я б хотіла навчитися варити смачну каву. Але де? Працювати баристою мене ніхто не візьме, бо я ще неповнолітня», – журилася дівчина.

Почувши про плани подруги, Оля запропонувала Наді записатися на безоплатні курси бариста у Тренінговому центрі. Надя з радістю погодилась, й невдовзі розпочала навчання.

Вона була найстараннішою ученицею у групі. Надя ніколи не пропускала заняття й завжди цікавилася додатковою інформацією. Після успішного завершення навчання дівчина отримала відповідний сертифікат. То ж, маючи теоретичну базу, достатньо практики та вмінь, вона впевнено почала шукати роботу. Та побачивши вмотивованість дівчини, сам викладач курсів допоміг Наді влаштуватися баристою в одну з кав’ярень міста.

На жаль, Надя досі не отримала похвали чи схвалення від батьків. Але вона часто приходить до Тренінгового центру «Обітниці сироті», щоб поділитися своїми успіхами з викладачами та волонтерами. Усі, хто знайомі з дівчиною, впевнені, що її велике бажання згодом обовʼязково втілиться у життя!

«Я навіть не уявляла, що можу, бувши неповнолітньою, так швидко влаштуватися на роботу, яка мені подобається! Та це сталося завдяки вам. Це реально оживило в мені надію на здійснення моєї мрії!» – каже дівчина.

На шляху до самостійності підлітки особливо потребують надійних друзів та дорослих, які піклуватимуться про їх потреби та берегтимуть мрії. Служіння «Обітниця сироті» створено, щоб всебічно допомагати випускникам інтернатів та дітям, які знаходяться у складних життєвих обставинах або за інших причин не мають необхідної підтримки від власних батьків. Ми дякуємо Богу за кожну дитину, яка за допомогою «Обітниця сироті» змогла краще зрозуміти свій характер та здібності, здобути професію та впевненість у перших кроках до дорослого життя! 

Будь ласка, продовжуйте підтримувати фінансово «Обітницю сироті» – цей проєкт справді змінює дитячі долі на краще!

Підтримати «Обітницю сироті»