Взяти в полон кожну думку

Мій чоловік Гаррін мав подаровану Богом здібність: він знав, що я думаю про себе щось погане, навіть коли не бачив мене. Він розумів це, коли я була в іншій кімнаті дому. 

Мені достатньо було зробити безлад під час готування вечері або розбити щось, впустивши на підлогу – і негайно з'являлися негативні думки. Тоді Гаррін кричав з будь-якого місця в домі: «Гей! Не розмовляй так з моєю дружиною!» Святий Дух завжди давав йому знати, коли мої думки про себе не були чудовими або гідними похвали.

«На закінчення, брати і сестри мої, скажу вам таке: думайте лише про те, що правдиве, благородне, справедливе, чисте, приємне, почесне, відмінне, й гідне похвали!» (До филип’ян 4:8).

Ваші емоції мають велике значення для Господа. Ваші думки можуть впливати на те, що ви говорите, як дієте і у що вірите. Негативні думки призводять до ще більших негативних думок, якщо їх не брати у полон. Біблія не просто так говорить нам, що кожну думку слід брати в полон.

«Бо зброя нашої боротьби не тілесна, а сильна завдяки Богові, щоби знищити твердині; ми руйнуємо задуми та всяку гордість, що повстає проти Божого пізнання; ми підпорядковуємо кожний задум на послух Христові» (2 до Коринтян 10:3-5).

Зброя, яку дав нам Господь – не тілесна. Тобто, вона не походить від цього світу, але вона має силу руйнувати твердині, перемагати фальшиві аргументи і все, що намагається встановити свою владу в нашому житті, щоб перевершити владу Бога.

Можливо, це одна з причин, чому Павло говорить нам у Римлянам 12:2, щоб ми не підлаштовувалися під цей світ або під те, як він чинить, але змінювалися оновленням свого розуму. Наші думки про себе та про обставини, що нас оточують, а також про людей, які нас оточують, і про Самого Бога можуть суттєво впливати на наше життя.

Коли ми дозволяємо Господу трансформувати своє мислення, ми дозволяємо Йому озброїти нас для боротьби з брехнею та ворожими планами.

Хоча батько брехні не має творчої сили, він буде використовувати наші негативні думки, щоб спробувати завдати нам шкоди. Тому дуже важливо, щоб ми вирішили відразу розпізнати неправдиву думку і розчавити її, перш ніж вона зможе вплинути на нас.

Слово Боже – те, що нам дано, щоб допомогти нам дізнатися правду про Бога, наші обставини і самих себе. Воно допомагає нам побачити, хто ми є, за Його словами, щоб ми могли взяти в полон негативні думки та брехню і порівняти їх з тим, що говорить Слово Боже про нас.

Біблія говорить нам, що кожна частина Божої зброї важлива. Ми не можемо боротися з брехнею або тактикою ворога самостійно, але Слово Боже говорить про захист Господа та істину, що міститься в Біблії. Зброя, яку Бог дав нам, не від світу цього, але вона потужна. Слово Боже – одне з таких знарядь. Озброюйтеся істиною, що міститься в Божому Слові, і ви зможете вистояти проти брехні ворога та одягнутись у Його повну зброю!

Насамкінець: зміцнюйтеся Господом і могутністю Його сили. 

«Зодягніться в повне Боже озброєння, щоб ви могли протистояти хитрощам диявола. Адже ми не боремося проти крові й плоті, а проти начальств, проти авторитетів, проти світових правителів темряви цього віку, проти злих духів із небесних сфер. Тому візьміть увесь обладунок Божий, щоб ви могли чинити опір у день злий і, виконавши все, вистояти» (До Ефесян 6:10-13).

Джессіка Тід

Будь ласка, звʼяжіться з нами, якщо потребуєте молитовної підтримки!

Вам також можуть сподобатись інші статті:
- Не дозвольте нікому утримати вас від нагороди
- Боротися з горем.
Біблійна перспектива у перетині з думками Клайва Льюїса та Філіпа Янсі

- Як долати депресію: уроки царя Давида