Всебічна підтримка сімʼї та доступ до освіти – найкращий внесок у майбутнє дитини групи ризику

Дитячий центр «Маяк» (Таджикистан) за підтримки «Обітниця сироті» працює з дітьми групи ризику. Два роки тому на запрошення волонтерів сюди прийшов 5-річний Мухаммад.

У містечку роботи немає, й тато Мухаммада, як і більшість місцевих чоловіків, поїхав на заробітки за кордон. Але грошей все одно не вистачає, сім'я вже довгий час живе у боргах. Мама Мухаммада працює санітаркою в лікарні, вона на роботі з ранку і до пізнього вечора, але платять їй дуже мало (50$ на місяць). Більшість часу Мухаммад перебуває під наглядом бабусі.

Коли співробітники «Маяка» познайомилися ближче із сім'єю хлопчика, центр почав по можливості допомагати їм продуктами, одягом та фінансами. Якось бабуся Мухаммада звернулася до центру, опинившись у безвихідному становищі. Вона попросила оплатити ремонт єдиної електроплитки, на якій вона мала приготувати вечерю до повернення Мухаммада з дитячого садка. Співробітники центру радо допомогли їй оплатити ремонт.

Сім'я хлопчика сповідує так званий «народний іслам», а бабуся не зараховує себе до жодної з релігій. Ісуса Христа у сім'ї поважають і визнають за пророка. Крім того, в дитячому центрі Мухаммад чує Слово Боже та дізнається цікаві історії з життя Ісуса.

Цього року Мухаммад має піти до першого класу, але бабуся не змогла підготувати його до школи, бо не має відповідних знань. Крім того, Мухаммад непосидючий, йому важко зосереджуватися на навчанні. На заняттях у Центрі волонтери знову і знову терпляче пояснювали хлопчику правила поведінки та навчали його всього, що має знати майбутній першокласник. Мухаммад вивчив усі цифри та літери та навчився швидко читати. Він став більш уважним та дисциплінованим. Якщо тепер йому хочеться щось зробити чи кудись піти, він завжди питає дозволу у наставників.

Мухаммад з нетерпінням чекає на початок навчального року: «Я вже вмію читати! – з гордістю каже хлопчик. – А скоро вмітиму вирішувати завдання з математики! У школі на мене вже чекають!»

Коли тато хлопчика спілкувався з волонтерами з команди Центру, він зазначив: «Завдяки вам Мухаммад вступив до школи, де він зможе розвивати свої здібності та отримувати знання! Дякую за вашу допомогу та турботу про мого сина. Ніхто інший так добре, а головне, безоплатно, не став би займатися з чужою дитиною».

Дієва допомога дитині – це всебічна підтримка сім'ї та доступ до освіти, що дасть їй можливість мати краще майбутнє.

Щиро дякуємо кожному партнеру «Обітниці сироті» за нашу спільну допомогу, надану таким сімʼям, як ця та таким дітям, як Мухаммад!

Підтримайте добровільною пожертвою роботу «Обітниці сироті»!

Читайте також:
- Кожному потрібна можливість змінити власне життя!
- Запобігання сирітству: кропітка підтримка має значний результат
- Як в умовах стресу плекати мир у сімʼї: біблійні інсайди