Вони звикли до нестабільності, але найсильніше потребують віри у завтрашній день…

Мільйони квадратних кілометрів України охоплені бурливою війною. Життя на територіях, де тривають бойові дії, позбавлено стабільності, та попри усі небезпеки, там продовжують жити люди – звикнувши прилаштовуватись до надскладних умов сьогодення.

Соціальне служіння CBN Emmanuil підтримує донбасчан вже девʼять років. Саме стільки жорстока війна триває на їх рідній землі – несе смерть, лякає ракетними обстрілами, змушує полишати домівки або ховатися в укриттях.

Нещодавно співробітники та волонтери CBN Emmanuil привезли 43 тисячі буханців хліба та 1100 гігієнічних наборів у фронтові села Донецької області. Це підтримка українцям від наших партнерів – голландських організацій ОRA та ЕОМ.

Люди, які отримали цю допомогу, дивують своєю стійкістю перед надскладними обставинами.

49-річна Оксана Палій чи не більшу частину життя пропрацювала у шахті бункерувальницею.Спеціалісти цього фаху контролюють процес заповнення бункерів, роботу шлюзових завантажувальних пристроїв та регулюють багато інших важливих процесів. Але у 2014 році Макіївка опинилася в окупації, й і шахти зачинились. Оксана втратила роботу. Вона і сьогодні залишається безробітною.

Однак серед горя та зла водночас у її житті запалився вогник щастя – після довгих марних спроб народити дитину, вона нарешті стала мамою. На жаль, для народження маленька Вікторія обрала непростий момент – зʼявилася на світ у 2014 році саме у час активних бойових дій на Донеччині. Досі разом з мамою ця маленька дівчинка не бачила миру, на який сподівається. Вже давно війна – ракетні атаки, обстріли та пожежі – це її буденність, до якої звикла і вона, і її оточення.

«Найбільше я боюся тільки за свою дитину, яку важко народила у 40 років, – зізнається Оксана. – Ця малеча важко мені далася, і тут життя зустріло її безліччю випробувань. Але вона категорично не хоче нікуди їхати. Тут її дім, школа, друзі… Дуже складно залишити рідну домівку, яку я так довго хотіла подарувати цій дитині. Ну, і не можна точно сказати, що десь в іншому місці буде безпечніше».

Вони підлаштувалися під обставини, але весь цей час їм було нелегко. Й чим далі, тим більше вони потребують підтримки. 

«Те, що нам складно виживати без роботи – це факт. Дуже сильно піднялися ціни під час війни. Харчуємось з городів та дякуємо за допомогу, що ви надаєте. Особлива подяка за те, що допомагаєте і старим, і молодим, і сім'ям із дітьми – зараз тут у нас немає надто забезпечених або тих, хто не особливо потребує. Потребуємо допомоги усі! Дякуємо, що не проходите повз!» – щиро каже жінка.

Віримо і знаємо, що допомога, яку ми передали Оксані та багатьом іншим людям, додає кожному з них трохи впевненості та віри у прийдешній добрий день. 

Від щиро серця дякуємо мешканцям Нідерландів за регулярну підтримку українців! Дякуємо за те, що ви відгукнулися на нашу велику біду!... 

Щиро дякуємо кожному українському партнеру за те, що всі ці роки ви допомагаєте постраждалим від жорстокої війни!

Приєднатися до партнерів CBN Emmanuil
та зробити добровільну пожертву