Вимушена переселенка: «Жахи, що ви знаєте про Маріуполь ─ лише частинка правди»

Ця молода жінка врятувалася з жахіття. Інеса – мама двох маленьких хлопчиків. Вона відчула на собі подих смерті та бачила на власні очі усе, що відбувалося у Маріуполі у перші дні повномасштабного російського військового вторгнення…

«Коли російські солдати почали бомбити Маріуполь, у мій дім влучив снаряд. Перший під’їзд будинку був повністю зруйнований. За мить я з двома малолітніми дітьми стала безхатченком. Навкруги рвалися міни і снаряди, я з синочками ─ одному півтора року, а другому лише три ─ шукали місце, де можна заховатися від бомбардувань. Дивом я натрапила на старий підвал, вхід до якого був завалений, й руками вирила нору, щоб туди пролізти і заховатися…

Скільки ми просиділи у підвалі? Не знаю… Я не розуміла чи день, чи ніч… я навіть зараз не усвідомлюю, скільки ми там пробули без їжі та води. Час тоді йшов інакше: година ─ за день, день ─ за рік. Ми вмить постаріли й ослабли, але потрібно було рятувати дітей. 

Діти були голодні і брудні, вони плакали безупинно, щохвилини благали врятувати їх. А я думала: «Як вижити? Як вижити?!» 

Сам Господь допоміг не загинути. Якісь люди приносили воду, інші ─ хліб. Всі маріупольці допомагали один одному триматися. 

Я сама ─ сирота, виросла в інтернаті. Мені немає на кого покластися, не було на кого залишити моїх діточок! То ж, понад усе я боялася загинути, щоб мої діти не залишилися сиротами, щоб не відчули жахів інтернатного дитинства, які пережила я. Скільки я бачила, наш район був устелений тілами людей, їх ніхто не збирав і не хоронив. Всі жахи, що ви чули чи бачили в інтернеті про Маріуполь ─ це не лише правда, а тільки маленька частина правди! 

Порятунок прийшов неочікувано, раптом я почула голоси волонтерів, які говорили, що можна вибратися на «мирну землю». Я почала кричати: «Врятуйте мене з дітьми!»…» 

Зараз Інесса проживає в пункті для вимушених переселенців на Західній Україні. Це один з багатьох прихистків, до яких Асоціація «Еммануїл» (CBN Emmanuil) регулярно доставляє гуманітарну допомогу. Завдяки підтримці небайдужих до горя людей ─ партнерів CBN Emmanuil ─ Інеса та її діти знаходяться у безпеці, вони мають їжу та забезпечені усім необхідним.

Наразі Асоціація «Еммануїл» забезпечує близько 100 притулків харчовими продуктами, овочами, фруктами, ковдрами, матрацами, засобами гігієни, підгузками… За це ми щиро вдячні усім людям доброї волі! Кожному, хто вклав та продовжує вкладати свою посильну фінансову підтримку! 

Ваша фінансова пожертва допоможе забезпечити чиєсь життя у безпеці, й тим самим дасть надію цій людині на краще майбутнє! 

Натисніть тут, щоб зробити пожертву!