Вічний Батько

Роль батька може набувати різних обрисів і форм. Часом слово «батько» викликає біль, іноді – захоплення. Та яким би не був ваш досвід спілкування з батьками, знайте що у вас є Небесний Батько, який любить вас і ніколи вас не залишить.

Різні типи батьків

Коли я вперше прочитала цей вірш у Біблії, мене дуже вразило слово «вічний». Нам сказано, що Бог є нашим Батьком, і деяким з нас це легше прийняти, ніж іншим.

Ми всі можемо дивитись на Отця крізь призму нашого земного батька – присутнього чи відсутнього, байдужого чи панівного, такого, який підбадьорює або ж постійно висуває вимоги. Можливо, ми ніколи не знали свого батька, бо були усиновлені чи перебували під опікою, або ж мали маму, яка повністю взяла на себе обидві ролі. 

Весь наш життєвий досвід буде впливати на те, як ми бачимо Бога.

Хочеться сподіватися, що більшість з нас в якийсь момент змогли усвідомити це і трохи зважити на вплив, що це мало на нас. Однак, у контексті цих слів в Ісаї він сповіщає про отримання відповіді на всі наші молитви, досконалість у людині, Ісусі, задоволення всіх наших потреб… І розглядаючи ці слова («Вічний батько»), постає питання: а що, якщо твого земного батька немає поруч?

Трохи більше ніж два роки тому раптово помер мій свекор, залишивши в сім'ї величезну порожнечу. Перше Різдво без нього було дуже важким. Ми знаходили втіху в тому, що були разом, але це дуже важко, коли хтось, хто відігравав центральну роль у сімейному житті та діяльності, раптово залишає нас.

Отці, в ідеалі, забезпечують безпеку, впевненість, мудрість, забезпечення, захист, комфорт і керівництво, а також радість, пригоди, і навіть виховання і встановлення меж…

Маленькі речі, Великі речі

Дрібниці, крихітні традиції, про походження яких ми навіть не могли б розповісти – наприклад, хто роздає напої за різдвяним обідом – раптом стають дошкульними моментами, коли хтось інший бере на себе цю честь. Бо ніхто з нас не житиме вічно. 

Можливо, ви переживали втрату подібним чином, або, можливо, цей момент затьмарює не горе втрати, а гостре відчуття відокремлення, сепарації. Або навіть момент невтілених очікувань та розчарованих надій у стосунках.

Але коли Ісая пророчо сповіщає про новонародженого Царя, він також надає Месії титулу «Вічного Отця». Це важливо. Бог ступив у пролом. Він не тільки проклав шлях до відновлення стосунків із Ним як Спасителем, але й приніс зцілення у будь-яку сферу нестачі, з якою ми можемо зіткнутися у наших земних стосунках.

Роль Батька

Отці, в ідеалі, забезпечують безпеку, впевненість, мудрість, забезпечення, захист, комфорт і керівництво, а також радість, пригоди, і навіть виховання і встановлення меж…

Коли б це не забезпечувалося у вашому житті, Бог говорив через Ісаю ще до приходу Ісуса, щоб дати нам знати, що Він збирається здійснити довершену роботу.

Його батьківство не тільки задовольнить усі наші фізичні, емоційні та духовні потреби у батькові, але й стане вічним завершенням. Ніякої розлуки з батьком, який пішов занадто рано, ніяких розірваних стосунків. У Ньому можна знайти вічну, повністю люблячу, повністю мудру, повністю авторитетну заспокійливу присутність.

Незалежно від того, чи зустрічаєте ви цей сезон там, де вам бракує стосунків, чи відчуваєте себе благословенними і насиченими у своїх земних стосунках, пам'ятайте про Божу обітницю. Він пропонує захист, який не може дати жодна людина на землі: досконалі, повноцінні стосунки. І вони триватимуть вічно.

Бет Паркінсон
креативний медіа асистент,
CBN Europe
Джерело – CBN Europe

P.S. Будь ласка, напишіть нам, щоб отримати молитовну підтримку!