Своєчасна допомога «Обітниці сироті» повернула дівчинці здатність говорити

8-річна Акбермет (Бішкек, Киргизстан) живе з тіткою та бабусею. Її батько пішов із сім'ї, коли дівчинка була зовсім крихіткою, а мати не змогла впоратися з проблемам, і згодом поїхала до іншої країни, розірвавши зв'язок зі своєю дитиною.

Все це викликало настільки сильний стрес у маленької Акбермет, що дівчинка перестала говорити. Тільки зрідка вона могла сказати кілька слів бабусі, але не спілкувалася з іншими дітьми та дорослими.

Її рідні дуже переживали, адже наближався час Акбермет йти до школи. На жаль, бабуся не могла дозволити скористатися послугами вузьких дитячих спеціалістів, бо доходи сім'ї дуже обмежені, а їхні послуги коштують дорого.

У жовтні 2022 року сім'я Акбермет звернулася по допомогу до проєкту «Школа відповідальних батьків», що працює в Бішкеку за підтримки «Обітниці сироті». Із дівчинкою на безоплатній основі почали працювати фахівці проєкту. Акбермет почала відвідувати психологічні консультації, логопедичні заняття та арт-терапію. Також проходили спільні зустрічі Акбермет та її тітки з психологом – це допомогло жінці усвідомити особливості дівчинки та зрозуміти подальші кроки щодо її реабілітації.

Щоб виключити психічні порушення, співробітники проєкту організували візит Акбермета до психіатра, де з'ясувалося, що з медичної точки зору дівчинка здорова. Незабаром це підтвердилося помітними змінами у поведінці дитини. Заняття арт-терапією допомогли Акбермет пережити від'їзд мами, а після занять з логопедом вона почала говорити.

«Мені дуже подобається приходити на заняття, тут ми граємо з різними предметами: м'ячами, картками, малюємо. Мені тут дуже комфортно та спокійно», – ділиться враженнями Акбермет.

Волонтери проєкту щиро зігрівають дівчинку теплом своїх сердець і піклуються про неї та її сім'ю. Від них Акбермет почула про любов Ісуса. Тепер вона знає, що Він завжди буде поруч і ніколи не залишить її.

Зараз Акбермет навчається у першому класі. Вона розмовляє, почала частіше посміхатися та вчиться спілкуватися з іншими людьми. Родина Акбермет цінує своєчасну безоплатну допомогу та духовну підтримку, яку отримала завдяки «Школі відповідальних батьків» та «Обітниці сироті».

Дякуємо вам, партнери, за фінансову підтримку «Обітниці сироті»! Ви допомагаєте продовжувати цю важливу роботу з дітьми, які перебувають у складних обставинах!

Підтримати «Обітницю сироті»