Створені для служіння

Це завжди приємний сюрприз, коли хтось готує для вас їжу, пригощає філіжанкою кави чи пропонує притримати двері. Навіть найменші акти турботи мають значний вплив і можуть приносити більше щастя, ніж можна уявити. Це тому, що нам усім важливо відчувати, що нас цінують і з нами рахуються.

Мати серце служителя – це ключовий принцип нашої віри. Але також, здається, це одна з найскладніших дій для реалізації. Внаслідок гріхопадіння ми стали природженими егоїстами, які завжди дбають про себе. Проте, це не означає, що ми маємо так жити.

У нас є великий приклад того, як слід жити на землі, шануючи та прославляючи Бога. Цей приклад – Ісус. Могутній служитель, сповнений Святого Духа (Ісаї 52:13-15), Який постраждав за нас. Ми знаємо, що Ісус прийшов на цю землю не для того, щоб Йому служили, а щоб послужити (Марка 10:45). Хоч Він Сам був Богом, та упокорив Себе і прийняв людську подобу, пожертвувавши всім заради світу (До филип'ян 2:5-8).
Ми знаємо, що віддати своє життя один за одного є найбільшим актом любові (Івана 15:13), однак служіння не завжди має бути таким масштабним.

В уривках з Послання до филип'ян 2:1-8 Павло нагадує церкві у Филипах про те, як слід жити інакше. Він пише це послання, перебуваючи у в'язниці, але нагадує церкви про найбільший приклад служіння – Ісуса Христа – закликаючи їх бути схожими на Нього.

«Думайте про інших перш ніж про себе, не трудіться для інших з обов'язку чи рутинної роботи, але обирайте шанувати і любити один одного: вважайте одне одного більшим за себе» (До филип'ян 2:3).

Це не новий принцип, оскільки Бог сказав, що ми маємо любити інших людей як самих себе (Матвія 22:39).

Уявіть, в якому світі ми жили б, якби кожен справді усвідомив цю концепцію. Звичайно, це малоймовірно, поки ми не досягнемо Небес. Але уявіть, який вплив це мало б на наше служіння, якби ми прийняли цю культуру і прагнули думати про інших і служити їм перш ніж собі. 
Подумайте, як ставити інших людей на перше місце. Пам'ятайте, що ми діємо не власними силами, але маємо Святого Духа, який керує і підтримує нас, коли ми проходимо свій земний шлях.

Давайте помолимося разом:
Дякуємо Тобі, Боже, що ми не самотні на шляху. Дякуємо, що Ти завжди з нами, і Ти навчаєш нас, як проживати кожен новий день із серцем служителя. Амінь.

Естер Гріффін
CBN Daily devotions

P.S. Будь ласка, звʼяжіться з нами, якщо потребуєте духовної поради або молитовної підтримки.