Сіяння і жнива

«Що посієш, те й пожнеш» – ми усі часто чуємо цю фразу. Але також це біблійний принцип. В Євангелії від Луки 6:38 Ісус каже нам давати, й ми отримаємо назад з надлишком те, що віддаємо іншим.

Даруйте добро – і ви отримаєте добро. Даруйте любов – і ви отримаєте любов. У посланні до Галатів 5:14 говориться, що ми маємо любити інших як самих себе. Така поведінка сама по собі є винагородою, але ми також пожнемо благословіння.

Ми чуємо, що принцип сіяння і жнив застосовується і до наших фінансів. Малахія 3:10 говорить: «Принесіть же ви всю десятину до дому скарбниці, щоб страва була в Моїм храмі, і тим Мене випробуйте, промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не виллю вам благословення аж надмір?» 

Був час у моєму житті, коли я так і робила. У мене не вистачало грошей, і ті гроші, які я отримувала, ніяк не могли покрити всі мої основні витрати. Для когось, можливо, мало сенс припинити давати десятину. Але я знала Слово Боже, і вирішила продовжувати жертвувати своїй церкві.
Я ніколи в житті не забуду той сезон. Раптом долар став здаватися більше, ніж долар. Якимось чином всі мої рахунки були оплачені і всі потреби були покриті.

У цей час мені знадобилося нове зимове пальто. Я не могла дозволити собі багато, але я пішла по магазинах і знайшла ідеальне пальто. Воно коштувало 300 доларів, але його стільки разів уцінювали, що важко було визначити поточну ціну. Коли я розібралася, воно коштувало лише 30 доларів! Я не могла в це повірити! До цього дня я не мала кращого пальта! 
Ще більш дивовижним є те, що це єдине пальто, яке я коли-небудь носила і яке не потребувало укорочення рукавів чи подолу через мій невисокий зріст. Воно було ніби створене спеціально для мене!

Я пам'ятаю, як думала, що це набагато краще, ніж мати достатньо грошей – коли спостерігала, як Господь дивовижним чином забезпечував мене.

Наш Бог такий вірний! Ми можемо довіряти Йому, що Він проведе нас через важкі часи, і Його Слово є істинним.

«Хліб свій пускати по воді, бо по багатьох днях знов знайдемо його» (Еклезіаст 11:1). Звідси ми знаємо, що благословення повернуться до тих, хто щедрий і гостинний.

Отже, чого б ви не потребували сьогодні, ви можете довіритися Божому Слову!
Вам потрібно більше любові, більше доброти чи більше часу? Спробуйте віддати більше того, що вам потрібно, і побачите, як це усе повернеться до вас з надлишком!

Лінда Вулкано
CBN Daily devotions

Також читайте статті схожої тематики:
- З глибин 
- Як залишатися непохитним у життєвих бурях
- Порятунок від зла