Сила недосконалості: як Божа благодать сяє у наших недоліках

Як християни, часом ми потрапляємо до пастки прагнення досконалості. Проте Біблія запевняє, що Бог не бажає від нас бездоганності, а радше шукає спрагле серце та щире прагнення Його присутності. 

Знову і знову Бог потужно діяв через недосконалих людей, які шукали Його всім серцем. Погляньмо на деякі з цих видатних біблійних постатей та їхні зустрічі з Божою благодаттю.

Мойсей: вимушений лідер

Мойсей не був бездоганним. Він був втікачем з вадами мовлення, сповнений сумнівів і невпевненості. Однак, всупереч ваганням, він відповів Богу «так», коли Господь покликав його вивести ізраїльтян з Єгипту. 

Натомість Бог надзвичайно використовував його для Своїх чудес. Через Мойсея Він розділив Червоне море та вивів Свій народ до Землі Обітованої (Вихід 14:21).

Давид: цар-пастух

Пастушок Давид, який став царем, є ще одним свідченням Божої благодаті.

Попри його кричущі помилки, включно з перелюбом і вбивством, Давид був описаний як «чоловік за серцем Божим» (Дії 13:22). Це сталося не тому, що він був досконалим, а тому, що Давид шукав прощення і невпинно слідував за Богом – навіть у своїх невдачах.

Петро: імпульсивний учень

Петро був серед найближчих учнів Ісуса. Схильний до бурхливого вияву почуттів, він тричі відрікся від Ісуса через страх. З усім тим, після Свого вознесіння, Ісус обрав саме цього Петра очолити Свою церкву (Від Матвія 16:18). 

Попри недоліки та помилки, любов Петра до Ісуса та його готовність покаятися та зростати привели до його відновлення та потужного використання в Божих планах.

Ці історії нагадують нам, що Бог не шукає в нас досконалості. Натомість Він шукає серце, яке було б смиренним, розкаяним і пристрасним у Його пошуках. Саме крізь наші недосконалості Божа благодать проявляється найяскравіше, підтверджуючи істину про те, що Він використовує недосконалих людей для виконання Своєї досконалої волі.

Зрештою, прагнення досконалості стає незначним, коли ми усвідомлюємо, що справді має значення наше прагнення до Бога

Як мудро сказала Мати Тереза: «Ми покликані не бути успішними, а бути вірними». Отже, приймемо свої недосконалості, віддаймо їх Богу та станемо свідками того, як Він може використати наші недоліки для Своєї слави!

P.S. Звʼяжіться з нами, якщо маєте молитовну потребу. Підтримаємо вас у молитві!