«Школа життя»: крокуючи до своєї мрії, вчишся краще розуміти інших

16-річна Анна Безвезюк вже має перші здобутки у втіленні своєї мрії, вона впевнена у власних силах та з радістю дивиться у майбутнє. Але ще недавно все було інакше…

Здається, Анні часто було самотньо серед рідних… Батько давно відсутній у її житті – п'ять років тому батьки розлучилися, він не спілкується з дочкою та не виплачує аліменти. Мама працює на заводі, а бабуся піклується про дім і доглядає молодшу сестру Анни.

Торік Анна переїхала до Тирасполя, щоб продовжувати навчання. Орендувати квартиру було дорого, і дівчина оселилася у своєї тітки. Завдяки їй дівчина дізналася про «Школу життя» – проєкт «Обітниці сироті». Анні дуже сподобалося – вона швидко стала активною учасницею проєкту.

«Саме у “Школі життя”, я знайшла себе, – розповідає Анна. – Я постійно розвиваюся і дізнаюся щось нове. Тут я навчилася довіряти людям, розуміти інших та вирішувати конфлікти. Я знайшла друзів і вірю, що це лише початок…»

Якось Анна поділилася мрією з наставниками – вона сказала, що хоче працювати майстром манікюру. Але на шляху були перешкоди – щоб влаштуватися на роботу за фахом, потрібно було закінчити платні курси, на які Анна не мала грошей. Дівчина шукала можливості заробітку, щоб наблизитись до своєї мрії. Дізнавшись про це, у «Школі життя» їй надали підробіток на кухні Сімейного центру.

На жаль, цих грошей все одно не вистачало. Тоді дівчина почала через знайомих шукати майстра манікюру, у якого могла б навчатися, просто спостерігаючи за роботою. Вражені її цілеспрямованістю, у «Школі життя» вирішили підтримати Анну та оплатили курси манікюру. Вже за місяць навчання вона дізналася багато нового та встигла набрати власну базу клієнтів!

«Навчання було дуже важливим для мене, я навчилася працювати швидше та якісніше. З'явилися постійні клієнти, і це мене дуже тішить! Адже це означає, що моя робота подобається не тільки мені, а й оточуючим», – каже Анна.

Також навчання покращило навички спілкування Анни. Приходячи на манікюр, дівчата та жінки довіряють Анні свої переживання, а вона, своєю чергою, підбадьорює та надихає їх.

Фінансовий дохід, що приносить робота, дозволяє дівчині покрити свої першочергові потреби та допомогти сім'ї вибратися з бідності.

«Є приказка, що людині потрібна “риба”, щоб вижити, але я вдячна за подаровану мені “вудку”, завдяки якій я сьогодні можу займатися улюбленою справою, заробляти і допомагати мамі. Для мене це був новий крок у доросле життя. Щиро дякую вам!» – говорить Анна.

«Школа життя» – це безпечне та любляче середовище для дітей та підлітків групи ризику. Тут їм допомагають стати більш самостійними та зрілими, розкрити свої здібності та таланти, а також сміливо зробити перші важливі кроки до життєвого покликання. Як саме це відбувається – видно на прикладі Анни. Цій дівчині «Школа життя» допомогла повірити у власні сили, здобути професію, знайти справжніх друзів та отримати необхідну підтримку.

Дякуємо кожному партнеру та другу проєкту! Дякуємо усім, хто підтримує фінансово та молитовно цю ініціативу. Ви інвестуєте у майбутнє нового покоління! Нехай Господь щедро благословить вас!

Підтримати «Обітницю сироті»