Роздаємо «жителям війни» те, що нагадує про мирне життя

Пані Віра не приховує радості, коли отримує величезний набір засобів гігієни від CBN Emmanuil та наших закордонних партнерів з Голандії. Вона давно навчилась купувати лише найнеобхідніше та «розтягувати» мізерну зарплатню, бо війна фактично позбавила її засобів існування… На жаль, ця історія далеко не унікальна, вона так схожа на тисячі подібних…

Віра Ярова живе неподалік окупованої Волновахи – у селищі Перебудова Донецької області. Ця близька межа з окупованою землею ускладнює життя місцевим. Зокрема, близькість війни зробила цю активну і працьовиту жінку заручницею злиднів.

«Я досить молода та енергійна, але перебуваю у тривалій, безстроковій, а головне – неоплачуваній відпустці, в яку мене відправили з початком повномасштабної війни. До того, як нас почали бомбити з неба, я працювала у поліклініці. Але потім вона закрилася, мене перевели до іншої лікарні на півставки. То ж, тепер я ледве отримую половину від своєї колишньої зарплати.

Скажу так: грошей вистачає, щоб двічі на місяць сходити в магазин за продуктами. Лише двічі – навіть не три чи чотири рази, щоб закуповуватися хоча б раз на тиждень… Так, простий похід у магазин за курячими лапками та макаронами став справжнім святом та рідкістю… Але, знаєте, це не є для мене проблемою. Головне – не померти від бомбардувань. Тому ми не скаржимося, а навпаки дякуємо. Дякуємо, що живі!» – розповідає Віра.

За масштабною катастрофою можна легко загубити людину, сім'ю, долю чи життя. У вогняному жерлі важливе перетворюється на доповнення до статистики військових перемог чи поразок. Тут, у «вогняному» регіоні інший темп життя – безліч небезпек, а найпростіші речі стають розкішшю.

«Нам дуже складно живеться під час війни. Є труднощі, які, проте, дають свої (добрі) плоди – це освіта для дітей. Школа, в якій навчається моя дитина, перейшла на навчання онлайн. Але у нашій глибинці інтернету майже немає. Щоб приєднатися до уроків, потрібно знайти можливість підключитися до інтернету, а це справжній квест. Але я не скаржусь! Я дякую за все… І щиро дякую вам за гігієнічні набори!» – ділилася з нами життєрадісна жінка.

Підтримка від організацій ОRA та ЕОМ допомагає українцям, які живуть «на кордоні» з війною, отримувати те, що хоч трохи повертає до цивілізованого мирного життя. Ці гігієнічні набори наші співробітники та волонтери роздають людям, до яких рідко доїжджає як цивільний транспорт, так і продукти та товари для місцевих магазинів. Для цих людей такі пакунки-подарунки є потрібною гуманітарною допомогою, а ще – нагадуванням, що вони не самотні і не залишені, й мають підтримку у забезпеченні своїх потреб.

Щиро дякуємо небайдужим голландцям за допомогу! 

Щиро дякуємо кожному українському партнеру CBN Emmanui – бо ви допомагаєте робити добро! Кожен ваш внесок дуже важливий! Те, що ви сієте, виростає у історії подяк – подібні до відгуку Віри.

Якщо ви бажаєте зробити фінансову пожерту, будь ласка, натисніть на посилання, щоб отримати додаткову інформацію!