Допоможемо жити тим, хто з Божою поміччю дожив до цього дня

CBN Emmanuil провадить десятки окремих благодійних напрямків, але зараз чи не найважливіший – «Нагодуй голодного». Через цей проєкт українці, постраждалі від військових дій та катастроф, спричинених війною, регулярно і безкоштовно отримують хліб та продуктові набори.

Команда від CBN-Emmanuil регулярно доставляє хліб у напівзруйновані селища херсонської та миколаївської областей, що побували під російською окупацією. Земля цього регіону напоєна вогнем та кровʼю, а нещодавно величезні території опинилися під водою внаслідок підступного підриву Каховської ГЕС. 

Про те, як виживають люди на деокупованих територіях, яскраво свідчить історія Федоренко Михайла Івановича – мешканця села Лепетиха (Миколаївська область). 62-річний чоловік прикутий до інвалідного візка, тому йому ще важче берегти своє життя від військової небезпеки. 

«Коли росіяни почали бомбити Миколаївську область, ракети летіли прямо над головами, – розповідає Михайло Іванович. – Ми усі настільки були шоковані, що ніхто не ховався. Ми з сусідами в заціпенінні дивилися на небо. До війни неможливо підготуватися… Згодом сусіди призвичаїлися спускатися у бомбосховища, а я, як бачите, спускатися не можу на інвалідному візку. Якщо чую, що летить праворуч, я швидко їду на візку до лівої стіни, якщо ракети летять ліворуч, я переїжджаю до правої стіни. От так і сидів самий під час обстрілів. Думав, що якщо поранять, то навіть ніхто не зможе надати медичну допомогу. Але з Божою допомогою дожив до цього дня... Життя стало тихішим, коли ЗСУ звільнили сусідні селища і вигнали російську нечисть».

Михайло Іванович щиро вдячний за допомогу.

«Я дуже вдячний організації “Операція благословення” за регулярну підтримку хлібом. Дякую, що дбаєте про мене! З моєю місячною пенсією вижити просто нереально! Але завдяки вам я не потребую їжі. Не скаржусь. У мене все є. Не голодую. Все добре. Залишилося, щоби війна закінчилася… Але зараз дуже потрібно, щоб постачання хліба не припинялося, інакше нам не вижити…»

Люди, яким у деокупованих селах роздає хліб CBN-Emmanuil, переважно схожі між собою. Більшість з них вже не молоді віком, сам на сам – як можуть – борються з горем та руйнуваннями, багато хто має обмежені фізичні можливості та і без війни залежав би від допомоги інших людей. 

Сьогодні ми можемо їх підтримати. На жаль, не убезпечити життя від повітряних атак, але можемо надати всебічну – фізичну, емоційну, духовну – підтримку, що допоможе триматися їм у цей складний час. 

Якщо ваше серце відкрите, будь ласка, продовжуйте жертвувати посильні суми! 

Трохи нижче – посилання на окремий гуманітарний рахунок CBN-Emmanuil, кошти з якого йдуть суто на покриття базових потреб постраждалих українців. Люди, які втратили засоби існування внаслідок російської військової агресії, отримують харчові продукти, ліки та засоби гігієни. 

Долучитись до допомоги фінансовою пожертвою