Питна вода для Томаківки

Вибух дамби на Каховській гідроелектростанції (ГЕС) залишив без питної води численні населені пункти у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, а також Криму. Уряд намагається мінімізувати наслідки та віднайти альтернативні джерела водопостачання, але масштабні рішення вимагають часу та великих ресурсів, а питна вода людям потрібна вже зараз…

Зокрема, три дні провели без жодної краплини питної води жителі Томаківки – селища міського типу у Нікопольському районі Дніпропетровської області.  До війни населення громади становило 14 500 осіб, а зараз все ще налічується близько 3,5 тисяч ВПО. Трагедія на ГЕС «висушила» крани у житлових будинках, перші дні та наступні тижні були просто катастрофічними…

Врятувати людей допомогла «Операція благословення». Ця організація впроваджує по всьому світу програми, що забезпечують допомогу постраждалим внаслідок стихійних лих, медичну допомогу, привозять чисту воду та їжу, сприяють розвитку громад та ін.

Завдяки «Операції благословення» вдалося придбати 16 200 бутлів питної води по 6 літрів та доставити до Нікополя, Марганця, Томаківки та ще кількох сіл. 1 080 найбільш вразливих осіб отримали допомогу по 18 літрів питної води.

Саме під час роздачі води ми познайомилися з Валентиною Бредіхіною, яка була щаслива і вдячна отримати питну воду.

«Немає слів, щоб висловити вдячність за турботу про нашу забуту громаду! Гуманітарні організації зазвичай привозять воду в такі відомі місця, як Херсон, але ніхто не приїжджає в наш віддалений район! Але ми теж люди, і ми відчайдушно хочемо пити. І пити нічого. Кран порожній. Полиці магазинів порожні. І навіть якщо вода доставляється, ціна астрономічна. Дуже дивно, що хтось дав нам таку дорогоцінну воду безкоштовно! Дякую "Операції благословення"!» – щиро дивувалася жінка.

Дякуємо кожному небайдужому партнеру!
Ваша допомога дуже потрібна і важлива!

Бажаєте приєднатися до партнерів та зробити добровільну пожертву?