Переселенці з Херсонщини: «Ми не потрапили під затоплення, бо наш дім розбомбили раніше…»

Відділ гуманітарної підтримки CBN Emmanuil продовжує надавати допомогу сім'ям, які опинилися в біді внаслідок російської військової агресії. У липні та серпні наша команда відвідувала вимушених переселенців з окупованої території Херсонщини.

Подружжя Васильєвих – переселенці з Чорнобаївки Херсонського району. Василь Борисович – чоловік 64-річної Людмили Олександрівни, він має першу групу інвалідності та прикутий до ліжка. У такому стані їх і застала війна.

«Ми не потрапили під жахливе затоплення, бо наш будинок розбомбили задовго до потопу – через місяць після початку повномасштабної війни. Ми дивом врятувалися і мусили евакуюватися, – розповідає жінка. – Нас вивезли до Миколаєва, де поселили у пункті розміщення переселенців. В одній кімнаті на матрацах на підлозі спали понад 20 людей. Мій чоловік лежав на тонкому дитячому матраці, але з його нерухомістю та інвалідністю стан здоровʼя погіршився, почали з'являтися пролежні, які вилікувати дуже складно. 

Коли пізніше з'явилася можливість переїхати до Львова до пункту реабілітації військових, ми не роздумуючи переїхали. Там були ліжка – це стало для нас великою радістю і порятунком!» 

Попри жахливі обставини, подружжя з величезною стійкістю і мужністю намагається долати труднощі.

«Минуло вже півтора року, як ми живемо в цій кімнаті. Не про таку старість ми мріяли, коли я працювала бухгалтером, а Василь – водієм. Працювали, збирали гроші на дім, меблі, техніку... Ми радіємо тому, що живі, але зараз у нас нічого немає. В одну мить росіяни всі розбомбили та знищили. Ми живі лише завдяки нашим військовим, які захищають нас ціною свого життя… 

Мій син та племінник теж служать у лавах ЗСУ. Дуже складно довго не отримувати від них дзвінка і гадати чи вони живі. Але Господь допомагає нам, і їх Він зберіг до цього дня!

Я дуже вдячна волонтерам з “Операції благословення” за те, що ви намагаєтеся нам допомогти. Завдяки вашій підтримці ми почуваємося краще та зручніше. Завдяки вам у нас буде їжа, і ми можемо заощадити значну частину бюджету, щоб купити ліки, які полегшують хвороби мого чоловіка…» – промовляє зі сльозами Людмила Олександрівна.

Регулярна підтримка міжнародної сімʼї CBN дозволяє у ці скрутні часи допомагати постраждалим українцям. Зокрема, підтримка «Операції благословення» (США) дозволяє забезпечувати продуктовими наборами десятки тисяч сімей щомісяця. Це люди, які втратили дім і джерело доходу. Вони радіють, дізнавшись, що про них піклуються і вони не самотні у своїй біді!

Долучитися до добрих справ – легко!
Ваша добровільна пожертва допоможе забезпечити постраждалих продуктами, гігієнічними засобами та усім іншим, що необхідно для життя. Щиро дякуємо!