Освіта та всебічна підтримка дітей групи ризику: як «Обітниця сироті» служить дітям ромів

11-річний Ігор живе на території ромського табору в с. Середнє. Він добре знає, що таке бути дитиною у багатодітній малозабезпеченій родині. Ігор – сьома дитина у сімʼї, де зараз 12 дітей.

Це важко уявити, але уся їх величезна родина мешкає у маленькому двокімнатному будиночку без зручностей – такому, де вбиральня знаходить надворі. Тато Ігоря підробляє у місцевому лісництві, але буває й так, що роботи немає тижнями та місяцями. Мати – домогосподарка. Вона отримує соціальні виплати, але цих коштів не вистачає навіть на дитяче харчування.

В «Обітниці сироті» познайомилися з Ігорем, коли хлопчику було 8 років – його мати попросила прийняти сина до проєкту. Як і більшість місцевих дітей, які стають учнями тренінгового центру, Ігор не вмів ані читати, ані писати. Виявилося, що він значився у державній школі як учень другого класу, але не відвідував її.

undefined

Навчання Ігорю давалося важко. Так само він потребував моральної підтримки, адже вдома йому не вистачало батьківської уваги та піклування. Волонтери оточували хлопчика турботою та як могли, допомагали йому. Знадобився час, але за підтримки вчителів тренінгового центру Ігор вивчив абетку, почав читати, писати й почав відвідувати державну школу.

На фізичні потреби хлопчика та матеріальне забезпечення у центрі також звернули увагу. За потребою, завдяки підтримці наших партнерів, Ігор отримував одяг, взуття та шкільну канцелярію. А ще важливіше – разом з іншими учнями Ігор регулярно харчувався в їдальні при центрі. Гаряча смачна їжа стала справжнім благословенням для хлопчика. На жаль, більшість багатодітних родин в ромському таборі малозабезпечені та не завжди мають, чим годувати себе і дітей. Для деяких дітей ромів їдальня центру – єдине місце, де вони можуть регулярно поїсти досхочу.

У тренінговому центрі «Обітниці Сироті» Ігор вперше почув про Бога і спасіння. Хлопець повірив у Творця, відчув Його любов і милість, і згодом вся його родина почала відвідувати помісну церкву. Уся сімʼя щиро вдячна за всю допомогу, що їм надає проєкт «Обітниці сироті».

Зараз Ігор навчається у шостому класі Середнянської середньої школи та добре усвідомлює цінність освіти. Хлопчик зростає на очах як фізично, так і духовно. Він любить допомагати й не втрачає можливості послужити своїм ближнім або допомогти наставникам. 
Відповідаючи на запитання, ким він хоче стати в майбутньому, Ігор сказав: «Я хочу навчатись в м. Мукачево. Я мрію здобути професію. А далі… знаю одне напевно, що Бог мені допоможе».

Ми молимось, щоб воля Божа здійснилась в житті Ігоря і щоб він мав благословенне майбутнє!

undefined

Підтримайте добровільною пожертвою «Обітницю сироті»!
Це допоможе досягати ще більше дітей групи ризику!