Об'єднані любов'ю

«А над усім тим зодягніться в любов, що вона союз досконалости!» (До колоссян 3:14).

Цей вірш Писання знаходиться в уривку про те, як слід жити християнам. Я не вірю, що Біблія випадково розкидається словами чи настановами – тому той факт, що у Посланні Павла до колоссян 3:14 про любов сказано «над усім» («понад усе»), змушує мене зупинитися і звернути увагу! 

Перш за все, ми повинні зодягнутися в любов.

У деяких біблійних перекладах тут зазначено «одягнути себе в любов». Якщо замислитися, то більшість обставин, що спричиняють конфлікти, виникають через брак любові.

Наприклад, коли вас підрізає машина, й це змушує різко натиснути на гальма – чи проявляємо ми любов і милість до того, хто винен у цій дорожній пригоді?

Коли люди обмінюються гіркими словами, бо втомилися і не мають сил ретельно добирати словесні обороти – чи ставимо ми любов на перше місце і чи вирішуємо не ображатися?

Проте, якщо ми щодня зосереджуємося на любові, негативні обставини можуть перетворитися на позитивні здобутки.

Саме тому ми можемо набратися терпіння, коли нас підрізає інший водій. І замість того, щоб використовувати різкі слова, ми могли б спробувати замінити їх на лагідні та ввічливі, щоб уникнути конфлікту.

Яких би ми зусиль не докладали, ми не можемо втратити любов. Але не дозволяймо перемогти нетерпінню та гніву! Нам слід обирати любов, щоб зберегти єдність з нашими братами і сестрами – і навіть мирну любов до незнайомців.

Найбільша заповідь, дана людству, ґрунтується на любові (Матвія 22:37-38). Нас не заохочують і не радять любити один одного, а наказують це робити! Ось якою цінною є чеснота любові в Царстві Божому!

Сподіваюся, разом з віком мені додається й зрілість у вірі. Тому я переконана, що саме дрібниці потребують нашої уваги – наприклад, реакції на щоденні конфлікти. 

Адже, так чи інакше реагуючи на, здавалося б, незначні ситуації, ми пожинаємо значні плоди у Божому Царстві.

Обирайте любов. Поважайте інших! Цінуйте мир. Тоді ми всі будемо жити разом у спільноті – єдності та любові, яка за свідченням Писання є «більшою над усе»! 

То ж, якщо ви сьогодні намагаєтеся проявити любов до іншої людини, групи людей або навіть до самого себе – помоліться разом зі мною. Проголошуйте слова цієї молитви з вірою в те, що Бог Духом Святий дасть вам силу просто любити людей так, як Господь любить нас!

Молімося разом!

Отче Небесний, мені зараз важко одягатися в любов. Я намагаюся проявити любов до ______________, і мені потрібна Твоя допомога. Будь ласка, пробач мені ситуації, коли я свідомо не обирав любов – натомість моєю відповіддю були образи та негативні висловлювання. Будь ласка, допоможи мені любити людей, які мене оточують, так само, як я люблю себе. А також любити Тебе всім своїм серцем та розумом – любити усім, що я маю! 
Сьогодні я обираю любов, знаючи, що це найкращий шлях до Твого Царства. Допоможи мені Твоїм Святим Духом любити правильно! В ім'я Ісуса. Амінь.

Шармен Хібберд
CBN Daily Devotions

Будь ласка, звʼяжіться з нами, якщо потребуєте духовної підтримки!

Також читайте інші статті схожої тематики:
- Бачити Божу доброту
- Перша молитва
- Нагодувати 10 дітей: продукти «Операції благословення» підтримують будинок сімейного типу ВПО