Не здавайся!

Дуже легко впасти у відчай і піддатися страху, споглядаючи на сучасний світ – зокрема, помічаючи занепад моралі та велику кількість загроз, що постійно збільшуються. Але Бог завжди підтримує нас свідченням про Свою любов і спасіння!

У Старому Завіті Ісая описує величезні потрясіння і небезпеки, з якими зіткнувся Ізраїль за багато століть до народження Христа. Проте Бог дав пророку обітницю про Спасителя, Який має прийти:

«Тому Господь Сам дасть вам знака: Ось Діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвеш ім’я Йому: Еммануїл» (Ісаї 7:14).

Як глибоко ми сьогодні благословенні, знаючи, що Еммануїл – це Ісус Христос! Він – однороджений Син Божий – оселяється в наших серцях, якщо ми довіряємо Йому. Й так само, як зараз ми з нетерпінням чекаємо Його Другого пришестя, люди в часи Ісаї, мабуть, прагнули виконання цієї дивовижної обітниці народження Месії.

Послання Ісаї до людей, які перебувають у цьому проміжку часу, може зміцнити нас:

«Радьте раду і буде вона поруйнована, слово кажіть і не збудеться, бо з нами Бог! Бо так говорив був до мене Господь у силі Своєї руки надо мною, й остерігав мене, щоб не ходити дорогою цього народу, і казав: Не кажіть змова на все, на що каже змова цей народ, і не бійтесь того, чого він боїться, і не лякайтеся! Господа Саваота Його свято шануйте, і Його вам боятись, Його вам лякатись! І буде Він за святиню, і за камінь спотикання, і за скелю спокуси для двох домів Ізраїля, за сітку й за пастку для мешканця Єрусалиму» (Ісая 8:11-14).

Ісая продовжив заклик, що пролунав крізь віки:

«… Тоді явними будуть ті, хто запечатує закон, щоб не навчитися… То хіба народові не до свого Бога звертатися? Чому допитують мертвих про живих? Адже Він дав закон як допомогу, щоб не сказали подібного до цього слова, щодо якого немає дару, аби дати за нього» (Ісаї 8:16, 19-20).

Чим темнішим стає світ, тим яскравіше має сяяти Боже світло в нас і через нас. Ісус сказав це Своїм послідовникам у Матвія 5:14:

Ви — світло для світу. Не можна сховати міста, що стоїть на горі.

Для того, щоб ефективно світити світові, ми маємо просити Бога про Його керівництво, як говорив Ісая. Бог завжди прагне відкрити нам Себе! Однак, можна подумати: «Бог ніколи не говорить зі мною (напряму)!»

Але якщо ти прийняв Ісуса як свого Господа і Спасителя, то Його Дух живе в тобі. Коли ти молишся і читаєш Боже Слово, знайди час, щоб прислухатися до Його голосу, який тихо промовляє до твого серця. І чим більше ти будеш практикувати слухання, тим більше будеш чути, як Він веде тебе, захищає, втішає і зміцнює!

Божий Дух навчає нас, як дозволити Його любові сяяти крізь наші життя, приваблюючи до Нього інших людей. Досягаючи навіть тих, хто, здається, дуже відрізняється від нас або є далеким від Бога. 

Зрештою, як нам нагадує Послання до Ефесян 2:2, 4-5:

«Ви жили згідно зі звичаєм цього світу, за волею володаря, що панує в повітрі… Але Бог, Який багатий на милість, через Свою велику любов, якою Він нас полюбив, нас, мертвих через переступи, оживив разом із Христом – благодаттю ви були спасенні!» (До Ефесян 2:2, 4-5).

Тож замість того, щоб зосереджуватися на світі, що перебуває в безладі, зосередимо свій погляд на Ісусі – Який є автором і завершувачем нашої віри!

Про це говорить Послання до Євреїв 12:2. 

День за днем просімо Господа, щоб Він показав, як ми можемо особисто ділитися Божою благодаттю, любов'ю та спасінням з іншими. І ми маємо Його чудову обітницю в Посланні до Галатів 6:9:

Не втомлюймося, роблячи добро, бо у свій час ми пожнемо, якщо не опустимо рук. 

Не втомлюймося робити добро! У потрібний час ми пожнемо урожай благословення, якщо не здамося!

Нехай благословить вас Господь!

Венді О'Рорк
CBN Daily Devotipons

Потребуєте молитви? Звʼяжіться з нами через сторінку духовної підтримки! 

Вам також можуть сподобатись статті:
- Князь миру
- Наше покликання – бути хоробрими перед лицем зла
- Як в умовах стресу плекати мир у сімʼї: біблійні інсайди