Ніколи не забувайте про прощення!

Прощення — найбільший, найцінніший і наймогутніший дар. Тільки подумайте, як дорого обійшлося Ісусу наше прощення — так, це коштувало Йому всього!

Прощення — фундаментальний стовп християнської віри. У міру того, як прощення стає частиною нашої нової божественної природи (Колосян 3: 12-15), воно буде потужною силою, що трансформує гнів і біль, що ми відчуваємо, у зцілення і мир. Звичайно, якщо ми дозволимо йому це зробити.

«Отож, зодягніться, як Божі вибранці, святі та улюблені, у щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння. Терпіть один одного, і прощайте собі, коли б мав хто на кого оскарження. Як і Христос вам простив, робіть так і ви! А над усім тим зодягніться в любов, що вона союз досконалости! І нехай мир Божий панує у ваших серцях, до якого й були ви покликані в одному тілі. І вдячними будьте!» (До Колоссян 3:12-15)

До прощення додається умова: щоб отримати від нього повну користь, ми також повинні прощати (Луки 6: 37-38).

«Також не судіть, щоб не суджено й вас; і не осуджуйте, щоб і вас не осуджено; прощайте, то простять і вам. Давайте і дадуть вам; мірою доброю, натоптаною, струснутою й переповненою вам у подолок дадуть. Бо якою ви мірою міряєте, такою відміряють вам» (Євангеліє від Луки 6:37-38)

У якийсь момент нашого життєвого досвіду ми неминуче або даруємо, або отримаємо цей найважливіший і життєствердний дар. Упевнений, багато хто з нас відчули стреси і повне (емоційне) виснаження через непрощення, а також відчули звільнення, які дає прощення!

Знаючи, що прощення містить таку дивовижну силу, мені цікаво: чи дозволяєте ви проявитися тій стороні прощення, що люди так часто не бачать — прощення самого себе? Цей момент може стати реальною перешкодою на шляху слідування за нашим Господом...

Як часто ми дозволяємо ворогу маніпулювати спогадами про наші минулі помили і знову переживаємо з жалем біль, що наші рішення заподіяли собі та оточуючим?

Як часто ви відчуваєте, що ці спогади обмежують вас або позбавляють можливості приймати нові виклики? Заважають досягти благословенного життя у Христі?

«Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали» (Від Івана 10:10)

Тільки подумайте, як дорого коштувало Ісусові пробачити нам! Так, це коштувало Йому всього!

Є добра новина для кожного з нас — кожного, хто бореться, щоб відпустити свої помилки і усвідомити повноту прощення.

Того, що ми боїмося, більше не існує! Бог уже забув про все це!

«Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої» (1 Івана 1:9) 

І якщо Бог забув про ваших проступки, то запитайте себе: для чого вам витрачати енергію на брехню ворога? Краще дозвольте прощенню очистити вас і наповнити ваше майбутнє!

Річард Сандерс, CBN Europe

Ми будемо раді помолитися з вами! Якщо вам потрібна духовна підтримка, будь ласка, напишіть нам!