Не дозвольте нікому утримати вас від нагороди

У міру того, як я розвиваю свої стосунки з Христом, я дізнаюся, що наш послух для Бога має велике значення. Дуже велике. Крім того, послух приносить неймовірні нагороди (Повторення Закону 11:26-28). 

Я вірю, що перебування у Христі – це найспокійніше, найбезпечніше і найбільш захищене місце, в якому будь-хто міг би перебувати. Це місце повного задоволення і насолоди серця. Я обираю послух з любові до Бога і для того, щоб ніщо не заважало мені перебувати в цьому найпрекраснішому, найсвятішому місці.

Господь спланував наші дні задовго до початку часу (Пс. 139:16). Часом Він закликає нас до завдань, для втілення яких ми відчуваємо себе неспроможними, й без Нього це може бути неможливим. Але, слава Богу, Він діє в нас, щоб наділити здібностями, якими ми не володіємо самотужки (Филип'янам 2:13).

Багато років тому уві сні мій керівник попросив мене написати статті для публікації. Я була рада цьому дорученню, але коли сіла писати, то завмерла. У моїй голові промайнула думка: «Я не зможу цього зробити!».
Коли я поділилася цим сном з подругою, то сподівалася на підбадьорення, натомість мене пригнітило холодне мовчання, що виникло вслід за моєю новиною.
Але Господнє заохочення прийшло швидко, коли Він привів мене до цього вірша:

«Ніхто нехай не обманює вас у вашій нагороді» (Колосянам 2:18)

Розмірковуючи над цим, я подумала про кілька речей: по-перше, мета ворога - знищити мене. Він буде нагнітати негативні думки та може використати людей, чиї голоси та думки можуть збити мене з пантелику. По-друге, я покладалась не на ту особу, оскільки схильна покладатися на себе, а не на здібності Христа, «в якому заховані всі скарби премудрості та знання» (Кол. 2:3).
Христос живе в мені, тож якщо Він захоче, щоб я написала статті, Він дасть мені необхідні навички та можливості (Гал. 2:20).

Я згадала біблійних героїв, які теж не думали, що зможуть виконати те, до чого їх покликав Бог.
- Коли Бог покликав Гедеона визволити ізраїльтян від мідіянітян, він дивувався і виправдовувався, бо не знав, як він може це зробити. Але він був готовий, і Бог наділив його силою (Суддів 6-8).
- Коли Бог покликав Мойсея вести ізраїльтян до Обітованої Землі, той сказав Богові, що не вміє навіть розмовляти з людьми, не кажучи вже про те, щоб вести за собою Божий народ. Але він теж був готовий, і Бог наділив його владою (Вихід 4:10-17).
- Коли Бог покликав Давида стати царем, його сім'я вважала цей вибір сумнівним. Але Давид мав серце, сповнене любові до Бога, він охоче послухався – Всемогутній, живий Бог наділив його владою (1 Царств 13:14).

Іншим яскравим прикладом є неосвічені рибалки та інші послідовники, які були перетворені на настільки могутніх Божих людей, що стали апостолами. Виконуючи покликання засновувати та очолювати церкви, вони творили чудеса і написали кілька книг Нового Завіту, за якими ми живемо сьогодні. Вони були готові та слухняні, і Бог наділив їх великими повноваженнями!

Чи схожі ви на мене і деяких Божих людей, які відкладали послух через сумніви у своїх здібностях або відсутність підбадьорення, на яке ми сподівалися? У Посланні до Колосян 2:15 Павло повідомляє нам, що Христос «роззброїв начальство і владу», тому ці сили є переможеними ворогами. Мало того, ми маємо з собою найбільшу силу всіх часів і народів. Всемогутній Бог може дати нам можливість виконати будь-яке завдання, до якого Він нас покликав.
У Посланні до Євреїв 13:21-22 Павло говорить: «Бог же миру... нехай вас удосконалить у кожному доброму ділі, щоб волю чинити Його, чинячи в вас любе перед лицем Його через Ісуса Христа, Якому слава на віки вічні. Амінь».

Дорогі друзі, до якого завдання кличе вас Господь?
Якщо маємо бажання і слухняність, Господь буде вірний, щоб наділити нас силою. Нагорода чекає. Вперед!

Бренда Вільямс
CBN Daily devotions

P.S. Ви можете звʼязатися з нами, якщо потребуєте духовної поради або молитовної підтримки.