Насіння надії

Після пожежі відновити свій дім, що став згарищем, та повернути минуле життя – в більшості випадків – неможливо. Але допомогти людині можна завжди.

«Люди часто не надають значення подіям та речам, але все має свій сенс та вагу. І пам'ять після пожежі все рідше повертає ці "дрібниці"», – задумливо каже Оксана, намагаючись згадати, з якої дорогоцінної дрібниці, фотографії та перших меблів почалося їх із Сашком сімейне життя.

Оксана та Саша – батьки двох дітей, їх будинок згорів дотла цієї осені.
Сьогодні вони шкодують, що відмовляли собі у відпочинку, поїздках на море, новому взутті та одязі, а кожну гривню вкладали у ремонт та побутову техніку.

undefined

Їхня мрія – тепле та затишне добудоване житло – здійснилася завдяки непосильній праці. Заробляли на будівництво, вирощуючи на городі помідори та огірки для продажу на ринку, зате меблі в будинку були куплені під індивідуальне замовлення. Сьогодні вони жебраки, найцінніше, чим зараз володіють – легкий одяг, у який вони були одягнені під час втечі.

Домогосподарства, що оточують їх, так само втратили найцінніше – будинки, запаси продуктів і насіння, навіть консервації та овочі в льоху.

«У нас згоріли запаси палива та їжі. Картопля, цибуля, консервація – все знищила пожежа. Насіння згоріло. А їсти треба щодня!» – журиться Оксана.

undefined

Від проєкту «Обітниця сироті» сім'я Оксани та Олександра отримали гуманітарну допомогу «Їжі на кожен день» – продуктів та набір якісного насіння. І це більше, ніж насіння – вони тепер мають шанс на забезпечене майбутнє!

«Дякую Асоціації “Еммануїл” за те, що не дозволили нам померти від голоду і привезли продукти, а потім і це дорогоцінне насіння! – щиро радіє Оксана. – Завдяки вам, мені буде чим нагодувати дітей!»

undefined

Також і інші 40 дрібних фермерських господарств, що постраждали у пожежі, отримали насіння. Ці люди живуть з зібраного врожаю, і тепер у них є надія стати на ноги, засіяти теплиці та городи та виростити чудовий урожай!

«Завдяки цьому насінню у нас буде достатньо продуктів, щоб вперше за багато місяців після пожежі нарешті почуватися впевнено. Дякуємо проєкту "Обітниця сироті” за насіння надії!» – невпинно дякує жінка.

undefined

Люди, які отримали посівний матеріал, пережили довгу та складну зиму. Вони проводили дні у вогкості та холоді, розбираючи руїни своїх згорілих будинків.

Зараз наближається весна, і ще близько 300 сімей погорільців потребують насіння, посадкової картоплі та саджанців. У 70 з них є маленькі діти, а значить, вони ще гостріше потребують їжі на кожен день.

Жертвуючи на благодійність та проєкт «Їжа на кожен день», ви підтримаєте постраждалих та допоможете сім'ям врятуватися від неминучого голоду!

Набір насіння коштує 5 доларів, будь-яка сума дозволить допомогти ще більшій кількості людей!
Дякуємо!