«Мої знання про Бога – із мультфільмів про “Суперкнигу”»

Перших друзів серед юних українців «Суперкнига» знайшла у 1990-х. Це були зовсім інші часи! Мультфільми транслювалися по центральному телебаченню, а діти та дорослі надсилали відгуки паперовими листами, й натомість отримували відповіді також поштою.

Те перше українське покоління шанувальників «Суперкниги» – вже давно виросло, але багато з них досі продовжують насолоджуватися улюбленим мультфільмом – вже у компанії своїх дітей. Своєю чергою, зараз маленькі глядачі спілкуються з Робіком за допомогою мобільного застосунку, дивляться улюблені серії на Youtube та весело і пізнавально проводять час у дитячих клубах та таборах «Суперкниги».

«Суперкнига» змінюється разом зі своїми глядачами, але усі ці роки незмінно продовжує впливати на дитячі життя. Одне зі свідчень ми отримали нещодавно. Про свій багаторічний шлях з «Суперкнигою» та вплив проєкту на своє життя і покликання розповіла Марія Щербік.

«Скажу так: усе, що я знала про Бога – це не було із церкви, до якої я ходила з малечку, і нічого не розуміла. Усі мої знання про Бога – із мультфільмів та книжечок, які мама виписувала від Асоціації «Еммануїл» (CBN Emmanuil), – розповідає Марія.

Також у дитинстві я познайомилась з «Суперкнигою» через мультфільм «Літаючий будинок».

Я досі пам’ятаю всі картинки з дитячої Біблії та мамин голос, коли вона зачитувала мені біблійні історії. Це те, що допомогло мені вже у дорослому житті, коли мої вчинки не були правильними. Все ж тоді серце шукало виходу, бо шукало Бога, з Яким я познайомилась ще в дитинстві.

Сьогодні я обрала самій бути інструментом в руках Божих і знайомити дітей з Богом через «Суперкнигу». Зараз це дуже сучасні яскраві мультфільми та цікава пізнавальна програма, яку ми проходимо з дітками у Клубі «Суперкниги».

undefined
Фото: Марія Щербік

Клуб «Суперкниги» ми відкрили в нашому місті 1 червня, 2022 року. Провели табір «Ісус мій Супергерой» за матеріалами «Суперкниги».

Уже півтора року на постійній основі діти займаються за програмою Академії «Суперкниги». Щонеділі для дітей влаштовуються цікаві уроки, під час яких вони знайомляться з Біблією. Ми активно використовували програми І-ІІІ сезонів «Суперкниги» – почали від тем Книги Буття й вже дійшли до Саула.

Зокрема, це теми: «На початку», «Ковчег Ноя», «Вавилонська вежа», «Випробування», «Ісаак та Ревека», «Шлях до прощення», «Йосип та сни фараона», «Відпусти мій народ», «Десять заповідей», «Рахав та стіни Єрихону», «Гедеон», «Рут», «Самуїл і заклик Божий», «Саул і Давид».

Це велика радість та задоволення бачити, що дітям подобається пізнавати Бога; спостерігати, як вони навчаються дружити з Ним, приймати Його любов, спілкуватись з Господом, творити добро…

Для нас було величезною радістю, коли до дітей приїжджав президент Клубу «Суперкниги» – Робік! Разом з Робіком ми провели Пасхальну програму, а також Різдвяні зустрічі – дітки були в захопленні від Різдвяної програми «Найбільший подарунок».

Якщо у вас є дітки і ви не знаєте як їх познайомити з Богом, приводьте до нас у Клуб «Суперкниги», й ми будемо намагатися вам у цьому допомогти!».

Марія Щербік

===

Бажаєте більше дізнатися про «Суперкнигу» – завітайте на сайт
Підпишіться на YouTube канал «Суперкнига» українською!
Як підтримати «Суперкнигу» – детально за цим посиланням!