Як використовувати 5 мов любові на користь романтики

Ми щиро прагнемо, щоб ви були успішною людиною. Досягали більшого у ходінні з Богом, були задоволені втіленням свого призначення і покликання. Бажаємо бути успішними і у сімейному житті, у себе на роботі та у будь-яких стосунках! 

То ж, дізнайтеся як проявляти любов до вашого супутника саме тим способом, який він сприймає найкраще!

У 1995 р. Гері Чепмен випустив книгу «П'ять мов любові. Як висловити любов вашому супутнику». Це надзвичайно популярна книга. Безумовно, ми всі приймаємо і проявляємо любов по-різному, і ця книга вплинула на багато відносин.

Топ-5 мов любові це:

  • слова заохочення,
  • якісний час,
  • подарунки,
  • допомога,
  • фізичні доторки.

Почнемо зі слів заохочення. Сама назва пояснює себе, але є так багато способів, використовуючи які ми можемо показувати свою любов через слова. Люди, які сприймають любов саме за допомогою такого способу, як правило люблять особливі компліменти або підбадьорення.

Чому б їм не сказати коханій (коханому) сім різних речей, які ви особливо любите в них, називаючи по одній особливості раз на тиждень? Або спеціально хвалить те, що у них добре вийшло!

Дуже часто публічна і видима слава для цих людей багато важить. Так чому б не написати у соц.мережах про цю людину #пост_подяки_і_благословінь ?

Любителі якісного часу цінують час разом. «Просто часу» недостатньо, якість відіграє ключову роль! Так, іноді добре прокрутити новинну стрічку на телефоні, сидячи поруч один з одним, але якісний час — це увага.

Чому б не запропонувати цілий вечір без гаджетів? Так, побешкетувати, і нехай при цьому техніка вам не заважає! Запитайте вашого партнера (ледь помітно), що для нього робить час «якісним», а потім здивуйте побаченням, на якому ви будете робити тільки це!

Наступне — це отримання подарунків. Звучить і так зрозуміло, але ми спробуємо проявить креативність. Напевно в вашого партнера є щось таке, що він завжди собі купує. У моєї дружини, наприклад, це косметика. Ці її покупки не є статтею сімейного бюджету, вона сама піклується про це.

Так, чому б не потішити вашого супутника: а) тим, що він постійно собі і так купує або б) подарунковим сертифікатом у улюблений заклад?

Буде ще краще, якщо ви доповните подарунок листівкою. Своїй дружині, наприклад, я пишу: «Це для тебе, щоб ти могла купити помаду, яка тобі подобається. Я знаю, що у тебе вже закінчуються гроші!» Таким чином, ви навіть збільшите удвічі свої знаки заохочення, продемонструвавши як добре ви знаєте свого партнера! Ай, молодець!

Ті, у кого основна мова любові — допомога, люблять, коли для них щось роблять. Один з найпростіших способів їм послужить — це взяти на себе щось з домашніх справ або допомогти вирішити завдання, над яким вони вже досить довго працюють. 

Наприклад, якщо вони зазвичай готують вранці каву, то чому б не випередити їх, і приготувати каву власноруч? Якщо ваш коханий завжди миє посуд, то чому б не присвячувати себе миттю посуду хоча б раз на тиждень? Це прості, але значущі способи продемонструвати вашу турботу!

І нарешті, ми дісталися до фізичних дотиків. Тут все досить просто і ясно. Не будьте надто настирливими (це взагалі хороший принцип), але зробіть видиме (конкретне) зусилля для покращення зв'язків між вами на фізичному рівні. Якщо ви одружені, то активізуйте статеве життя. Під час спільних прогулянок тримайте свого супутника за руку. Не просто цілуйте його по поверненню додому, але також і обіймайте!

Прості кроки = величезне значення.

 

Автор: Фін Шерідан
Переклад: Вікторія Ширченко для онлайн ресурсів CBN-Emmanuil
Джерело