Громадам Нікопольського району передано 97 000 літрів питної води

Марганець майже межує з правим берегом Каховського водосховища, та внаслідок підриву греблі ГЕС тепер тут води немає, як і в сусідніх населених пунктах. Без централізованого водопостачання залишились мешканці нікопольського району, технічної води для худоби та сільськогосподарських насаджень також немає. 

Останні місяці силами міської влади воду сюди доставляють водовозами та залізницею, використовують запаси, які роздають у точках видачі – до 20 літрів на кожного. Води критично не вистачає. Найперше – чистої питної води, що не потребує додаткових зусиль з очищення та знезараження. 

«Я нікуди звідси не поїду! – впевнено каже Микола Павлович. – Я тут народився, тут минули найкращі роки мого життя!»

Чоловік поспішає, бо хоче дістатися до дому до початку чергової повітряної тривоги, адже цей район потерпає від постійних обстрілів ворожої армії. Втім він йде не з пустими руками – отримав 18 літрів бутильованої води від «Операції благословення» (CBN).

«Не уявляю, про що думали росіяни, коли підірвали водосховище! Величезна кількість людей, тварин, риб постраждали від затоплень житлових кварталів. А ми залишилися без води, – обурюється Микола Павлович. – Планувати майбутнє неможливо, розраховувати на гарне здоров'я – також. Все, чим регулярно займаюся – це тягаю на собі воду. Благо, сьогодні ви привезли чисту питну! Вперше за довгий час я нарешті вип'ю по-справжньому чистої смачної води! Справжнє щастя та насолода! Я дуже вдячний представникам “Операції благословення” за воду! Можна вважати, що сьогодні життя вдалося», – дякує він.

Загалом міжнародна благодійна організація «Операція благословення» передала до пʼяти зневоднених населених пунктів 97 200 літрів питної води. Натомість і у найближчі місяці покращення ситуації з водою не прогнозується. Зараз десятки чи навіть сотні тисяч людей не мають вільного доступу до питної води, збирають дощову воду для господарських потреб і тривожаться про майбутнє. 

Підтримаймо іх! Допоможемо разом! 

Ви можете перерахувати добровільну пожертву на придбання та доставку питної води. Разом ми зможемо зробити більше! 

Щиро дякуємо кожному з вас, хто попри війну та власні потреби вірно сіє у допомогу постраждалим! Нехай Господь буде щедрий до вас!

Зробити пожертву