Чобітки та щасливе майбутнє: як підтримка «Обітниці сироті» змінила життя малозабезпеченої родини

Даниль із багатодітної та малозабезпеченої сім'ї – окрім нього у родині ростуть ще троє дітей. Батьки працюють на дробарці: мама – розфасувальником корму, а тато вантажником. У середньому вони разом отримують близько 15000 сом (приблизно 170 доларів), і на шістьох їх прибутку вкрай недостатньо.

undefined

Зазвичай батьки Даниля проводять на роботі весь день, а хлопчик ранком йде до школи, а повернувшись додому,  допомагає батькам у господарстві та наглядає за молодшою сестричкою.

Під час пандемії COVID-19 батьки Даниля втратили можливість працювати, й у сімʼї почалися важкі часи. Вони звернулися до центру «Обітниці сироті» (м. Токмок, Киргизстан), й волонтери надали продукти. Надалі Центр допоміг забезпечити шкільним приладдям Даниля та його сестру, а хлопчик почав відвідувати дитячі зустрічі у суботу та уроки з інформатики та творчості.

Нині Даниль навчається у другому класі. Він дуже добрий, товариський та відкритий хлопчина. Але при першому знайомстві був замкнутим, боявся незнайомих дітей, ані на крок не відходив від сестри. Волонтерам «Обітниці сироті» знадобився час, щоб знайти підхід до Даниля та зміцнити довіру. Хлопчик почав відкриватися, став привітним та доброзичливим. Він каже, що мріє стати поліцейським чи юристом, щоб люди не вчиняли злочинів.

«Я дуже радий, що можу приходити щосуботи до центру. Мені подобається тут гратися, а ще подобається готувати. Але найбільше я люблю виготовляти поробки та дарувати їх мамі! Дуже дякую вам, що проводите такі веселі ігри!» – каже Даниль.

undefined

Ще одним результатом відвідування Тренінгового центру стало те, що Даниль разом з сестрою почали регулярно ходити до недільної школи однієї з помісних церков. Хлопчик дуже любить Біблійні історії, його улюблена книга – це дитяча Біблія.
Даниль каже: «Я читаю не дуже швидко, але мені подобається дивитись картинки з дитячої Біблії. Вони дуже гарні, й по ним я можу зрозуміти, про що йдеться в історії».

Нещодавно мама Даниля звернулася з потребою – її синові було необхідне зимове взуття та одяг. Цього року зима в Киргизстані розпочалася рано й одразу дуже холодною, температура опускалася до -25 градусів морозу. Мама Даниля не мала грошей на придбання теплих речей, тож хлопчик деякий час не відвідував школу.

Завдяки підтримці «Обітниці сироті» Данилю придбали зимову куртку та тепле взуття.
Хлопчик також брав участь у виборі речей, і це було для нього особливою подією. 

«Чобітки мені якраз за розміром! Мама сказала, що тепер я зможу ходити взимку до школи. Раніше я не завжди міг ходити, бо було холодно. Дякую вам! Мені дуже сподобалися куртка і чобітки!» – радів хлопчик.

undefined

Даниль дуже задоволений! Отримавши обновки, він тут же побіг надвір грати зі снігом.
Мама Даниля також щаслива. Вона каже: «Я дуже вдячна за те, що ви допомагаєте нам, попри такий важкий час для всіх. Я дякую кожному з вас за вашу роботу. Нехай добро повертається вам у сто разів!»

Ось так «Обітниця сироті» разом із Тренінговим центром та підтримкою партнерів дарують надію у добре майбутнє дітям із багатодітних та малозабезпечених сімей.

Будь ласка, підтримайте «Обітницю сироті»!