Бог любить, коли ми звертаємось до Нього

Часом ми не запитуємо Бога і не розповідаємо Йому щось, бо знаємо, що Він усезнаючий. Віримо, що Йому і так відомо, що ми відчуваємо, чого хочемо і чого потребуємо – то ж навіщо говорити Йому про те, що Він і так знає? 

Часто ми молимось до Бога тільки про щось масштабне, звертаємось до Нього в моменти криз і несподіваних бур, але можемо не говорити про те, що вважаємо недостатньо великим. Або ж можемо не озвучувати якісь очевидні речі, бо не маємо сумнівів, що Бог вже про усе знає й просто вирішить це питання. Або ж не розповідаємо Йому про свої почуття, бо Він може описати наші почуття краще, ніж ми самі… 

Можна не сумніватись, що Він це зробить. Але Він все-таки любить, коли ми звертаємося до Нього.

Причина, чому так важливо просити Бога та приходити до Нього, полягає в тому, що саме так розвиваються стосунки. У сфері людського спілкування стосунки – це аж ніяк не те, коли одна людина просто знає, що відбувається, й мовчки, без жодних розмов, віддає те, що має бути віддано.

Якщо в нас є діти, ми б хотіли, щоб вони приходили до нас, коли їм потрібна допомога. Ми не хочемо, щоб вони вважали, що ми все зробимо за них, навіть якщо їм не потрібно буде про це просити чи дякувати. 

Бог ХОЧЕ, щоб ми зверталися з проханнями до Нього! Він хоче, щоб ми розмовляли з Ним!

Він хоче, щоб ми підняли очі та запитали: «Ти можеш зробити це для мене?», «Ти можеш допомогти мені в цій ситуації?», «Ти можеш дати мені роботу, про яку я мріяв?» ... 

Він хоче, щоб ви розповідали Йому про свій день – що вас тішило та засмучувало, з яким страхом ви боролися і який момент святкували. Бо саме це і є стосунками! 

Звертайтесь до Бога сьогодні та просіть про прості речі. Так, Він знає все! Він знає, що вам потрібно, й Він знає кожне слово, що ви збираєтеся промовити ще до того, як ви це скажете. Але Він все одно хоче, щоб ми просили Його. Він все одно хоче, щоб ми говорили з Ним.

В Євангелії від Марка 10:51 Ісус запитує сліпого: «Що ти хочеш, щоб я зробив для тебе?» Звичайно, усім було зрозуміло, що сліпий хотів зцілення, прагнув знову бачити. Але Ісус хотів, щоб він звернувся до Нього з проханням, заговорив з Ним. І коли той сказав, чого він хоче, саме у той момент Ісус зцілив його.

Молімося разом!
Господи, дякую за Твою безмежну любов до мене! Ти знаєш мене таким, як я є, знаєш моє серце, помилки, провини, минуле, але все одно продовжуєш любити мене і приймати таким, як я є! Дякую, що можу приходити до Тебе у кожній своїй потребі, виливати переживання, а Ти завжди вислухуєш мене, і я ніколи не самотній. Довіряю Тобі свій новий день та своє майбутнє. Допоможи мені жити так, щоб усе моє життя прославляло Тебе! Амінь. 

Напишіть нам, якщо потребуєте молитовної підтримки!