Бог, батько і «Обітниця сироті» допомогли підлітку почати життя з початку

Мати 16-річної Варі вживала алкоголь, а батько – наркотики, однак коли вони розійшлися, стало ще гірше…

До жінки почастішали нетверезі компанії, й Варвара, бувши сама ще дитиною, мусила дбати про своїх менших братиків та сестричок. До того ж мама жорстоко ставилась до доньки, від чого Варя дуже страждала й усього боялася. На щастя, згодом Варю та декількох молодших дітей забрала до себе бабуся, але її фінансових можливостей не вистачало на всіх, і діти часто бідували.

Однак у житті цієї дівчинки з багатодітної неблагополучної сімʼї Бог розпочав дивовижну роботу. Батько Варі переїхав на Вінниччину, де в християнському реабілітаційному центрі пройшов лікування від наркозалежності. Він покаявся у гріхах перед Богом, почав відвідувати Церкву та створив сім'ю. Чоловік відновив свій офіційний статус, і йому повернули батьківські права – він забрав доньку до себе, а також привів її до Бога і познайомив з церквою. Проте на той час він жив у будівлі реабілітаційного центру разом з іншими чоловіками, які проходили реабілітацію від наркотичної залежності. Деякий час дівчинка мешкала разом з батьком, але згодом на його прохання Варвару розмістили у Транзиційному домі Way to Life у Вінниці.Це притулок від проєкту «Обітниця сироті» – безпечне середовище для дітей групи ризику. Під час тимчасового проживання, за допомогою волонтерів підлітки тут набувають навичок, необхідних для самостійного життя.

Ще під час першої зустрічі з волонтерами Транзиційного дому Варвара була вражена умовами проживання, її очі сяяли, вона з нетерпінням чекала переїзду. Зараз вже минув рік, як Варя мешкає у домі. Вона дуже старанна та відповідальна, бере участь у всіх заходах, що тут проводяться, відвідує церковні служіння та спільні читання Біблії. Дівчинка намагається активно долучатись до усіх благодійних справ, завжди відгукується на допомогу. Але найголовніше – саме тут вона пізнала справжню батьківську любов і знайшла добрих друзів.

«Я дуже полюбила кожну людину, хто тут живе і працює з нами, хто влаштовує нам цікаві спілкування, різні тренінги та майстер-класи. За цей рік я дуже змінилась на краще, але я і надалі працюю над собою, бо мені тепер є на кого рівнятись. В цьому будинку я навчилась будувати стосунки з Богом. Я навчилась спілкуватись з людьми. Здається, що тут я почала своє життя з початку», – говорить Варвара.

На День Народження Варі працівники та вихованці Транзиційного дому організували свято-сюрприз. Її вітали всі! Коли Варя побачила букет квітів та торт, то просто розплакалась. Вона сказала, що це перший в її житті букет квітів!

«Я не сподівалась, що хтось взагалі пам'ятає про мій День Народження. Коли я отримала ці квіти, я почувалась найщасливішою людиною на світі! Це був мій 16-й День Народження, але свято з його нагоди – перше!»

Зараз Варвара навчається на другому курсі педагогічного коледжу. За сприяння «Обітниці сироті» вона закінчила курси бариста й влаштувалася на роботу. Дівчинка на волонтерських засадах знімає та монтує відео церковних служінь, й час від часу її запрошують знімати весілля. Варя дуже цьому радіє!

Варя каже: «Я навчилась у вас самостійності та відповідальності. Зрозуміла, наскільки важливо навчитись дбати про себе й брати відповідальність за своє життя. Я стала охайнішою, працьовитішою. Я хочу розвиватись. Та найголовніше, що я отримала завдяки цьому проєкту – це спокій, підтримка, розуміння та впевненість в завтрашньому дні!»

Ще недавно її життя було повне страху, вона щоразу лякалась різких звуків – наприклад, коли хтось викрикував її ім'я або гупав дверима, уникала компаній з трьох або більше людей. Але зараз завдяки Божій любові, спільній підтримці та роботі психолога, дівчинка долає свої фобії.

Дякуємо Господу за можливість зрощувати зерна добра в дитячих серцях та заліковувати рани!

Будь ласка, продовжуйте підтримувати фінансово «Обітницю сироті»!
Ще багато дітей, які потребують турботи, любові та безпечного місця для життя.

Читайте також:
- Своєчасна допомога «Обітниці сироті» повернула дівчинці здатність говорити
- «Обітниця сироті» сприяє втіленню дитячих мрій
- «Школа життя»: крокуючи до своєї мрії, вчишся краще розуміти інших