Бачити Божу доброту

Останнім часом Господь дуже глибоко навчає мене, що ходити з Ним – за браком кращого слова – це просто, бо усе, що я маю робити – це слухатися. 

Так, ми стикаємося з протидією. Так, ми стикаємося зі спокусами. Так, наша плоть («тіло») любить брати верх. Але замисліться – що б відбулося, якби ми змінили своє мислення з «Мені потрібно вийти з цього протистояння, з яким я стикаюся» на «Боже, віддаю цю ситуацію Тобі та прошу, допоможи мені!»

Вірю, ми здобудемо перемогу над багатьма речами у своєму житті, коли змінимо своє мислення. Коли перестанемо намагатись робити щось власними силами, а будемо віддавати свої ситуації Богові та слухати, що Він говорить.

«І проте Господь буде чекати, щоб помилувати вас, і тому Він підійметься, щоб милосердя вчинити над вами. Бо Господи то Бог правосуддя: блаженні всі ті, хто надію на Нього кладе!» (Ісая 30:18)

Мені важко віддати щось Богу. Замість того, щоб з самого початку дати Йому повну свободу дій, я схильна робити 90% роботи самотужки, а потім кажу: «Гаразд, Боже, заверши це!»

Це виглядає так, ніби я боюся, що Він не зробить цього. Тож, в моїй голові, я звершую більшу частину роботи, щоб, якщо Він не впорається, я могла закінчити її.

Пам'ятаю, як я хотіла нову машину після того, як моя перша почала виходити з ладу. Пам'ятаю, як молилася, і Бог сказав, що він мене направить. Натомість я захотіла її негайно. Я почала ходити на автосалони та тест-драйви, і в мене почався сильний стрес. Було так багато варіантів! Жодного разу я не спитала Бога, чи приймаю я правильне рішення. Нарешті я придбала нову машину і взяла на себе виплати, що були занадто високими для мого доходу. Але Бог був милостивий у цей час. Я знайшла роботу, що краще оплачувалася, й таким чином змогла дозволити собі виплати за машину. Ось тоді я дещо зрозуміла. 

Бог хоче бути нашим Господом у кожному аспекті нашого життя. Він хоче бути Господом усього процесу.

В Ісаї 30:18 сказано, що Бог чекає, щоб показати мені Свою любов і співчуття. Він –вірний Бог, й ті, хто чекають на Його допомогу, благословенні. Отже, коли я роблю більшу частину проєкту, я не дозволяю Йому проявити Свою любов і співчуття до мене, бо я не поспішаю звертатися до Нього.

В Ісаї 40:31 сказано: «А ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять, крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати та не потомляться, будуть ходити та не помучаться!»

Писання показує, що Божий характер надзвичайно милостивий. Якщо Він чекає на мене, і я вирішую довіритися Йому, я бачу доброту Господа та отримую силу та впевненість. І Господь усміхнеться мені!

Не поспішайте, йдіть до Бога і чекайте, коли Його доброта і сила зійдуть на вас!

Сьогодні я хочу помолитися за вас.

Отче Небесний, дякую Тобі за Твою незмінну любов. Дякую за те, що Ти любиш кожного з нас. Я прошу, щоб Ти простив нас за наші провини та за те, що ми не прийшли до Тебе найперше. Я молюся за моїх братів і сестер, які читають ці слова, щоб вони були наповнені Твоєю присутністю, Господи. Дозволь нам усім сьогодні відчути Твою доброту й оновлену силу. В ім'я Ісуса, амінь!

Мікайла Барнс
CBN Daily Devotions