13-річна Аня хворіла з народження, сьогодні нарешті вона живе без болю!

13-річна Аня з Волновахи половину життя провела у лікарнях. Дівчинці робили операцію за операцією, поки її однолітки насолоджувалися іграми на свіжому повітрі...

У 4-х місячному віці Ані видалили гемангіому, у 6 місяців зробили прооперували кишківник... У 7 років і 10 місяців у дівчинки почалася менструація, що супроводжувалася нудотою та болями у животі. У березні 2020 стан Ані різко погіршився. «Швидка» привезла дівчинку до місцевої районної лікарні у Волновасі зі скаргами на часте сечовипускання, блювання, біль внизу живота, підвищену температуру. Звідти дитину доставили до Маріуполя, а потім — до іншого мед.центру, де Аня пробула 10 днів.

Після виписки потрібне додаткове обстеження, проте в умовах пандемії багато медичних центрів не працювали за профілем, й обстеження затягнулося. Дитячих гінекологів у віддаленому прифронтовому місті взагалі немає, на МРТ неможливо записатися протягом півроку...

Дружина пастора помісної церкви розповіла мамі дівчинки про проєкт «Операція благословення — Оperation Blessing», завдяки йому, жителі прифронтових територій отримують допомогу у фінансуванні термінових операцій. Це стало останньою надією. Мама Олена звернулася до співробітниці проєкту Галини Кучер з проханням допомогти організувати консультацію у дитячого гінеколога, який зможе розібратися у хворобах дівчинки. Співробітники проєкту знайшли клініку у столиці, де дитину обстежили й, нарешті, поставили діагноз. 

Лікарі рекомендували оперативне видалення кістоми — пухлина розрослася до великих розмірів та приносила дівчинці постійні страждання. Але, найголовніше, що була загроза втратити яєчники, оскільки пухлина порушувала кровообіг, що загрожувало некрозом.

«Якщо мені важко спостерігати за її болями, то їй було у сотні разів важче. У неї дуже рідко були перерви від болю та тяжкості в животі. Регулярні порушення сечовипускання і дефекації. Здуття кишківника. Постійно збільшувався розмір живота, — розповідає мама дівчинки. — Я самотня мама, виховую Аню і дорослого сина, який вже сам заробляє собі на життя. Але у зв'язку з військовими діями, тих жалюгідних копійок, що ми маємо, ледь вистачає на їжу та ліки для Ані! Такої великої суми на операцію, що нам призначили в Києві, нам би ніколи не вдалося знайти самостійно. Я потребувала допомоги, тому що багаторічне страждання моєї дочки не могло більше тривати!»

Проєкт «Операція благословення» з'явився дуже вчасно у життя цієї сім'ї. Заявка була направлена ​​на розгляд до головного офісу й отримала підтвердження. Ані зробили довгоочікувану операцію!

«Я так сильно не відчувала надію жодного разу за всі 13 років життя Ані! З самого народження у неї хвороби, обстеження, страшні діагнози... Дитинство дочки залишило тільки спогади про "сім кіл пекла", які ми пройшли з нею пліч-о-пліч. Але, ви не уявляєте, яке це щастя, коли у нас нарешті з'явилася надія на відновлення! Операція, консультації в Києві — це перші справді якісні медичні послуги, що принесли результат! Я обіймаю кожну людину, хто зробив це фінансування реальним, велике вам спасибі!» — каже мама Олена.

Аня зараз відновлюється після операції. Біль внизу живота пройшов, сам живіт зменшився — це дає дівчинці можливість сміливіше дихати, ходити й жити. Щиро сподіваємося, що свої підліткові роки вона проведе у радості й щасті!

Будь ласка, підтримайте медичний проєкт!
Через нього страждаючі люди отримують шанс на життя без болю!