10 порад, що допоможуть подружжю зміцнити свій шлюб

Потрапити у прірву взаємних образ та непрощення у подружньому житті набагато легше ніж здається. Непорозуміння можуть статися навіть у міцних та люблячих сім’ях. Тому дуже важливо дотримуватися деяких правил, що допоможуть оминати ті прірви.

  1. Хоч би як не було важко, та щовечора (або щоранку) моліться разом. Молитва — наймогутніший інструмент, завдяки якому ви разом зближаєтесь з Богом. Якщо ви не знаєте, що сказати, почніть з чогось простого: «Боже, допоможи нам... ми загубилися... Ти нам потрібен, покажи нам шлях...»
  2. Пам’ятайте, що ваша дружина (ваш чоловік) не є вашим ворогом. Ваш справжній ворог зробить усе, аби ми воювали один проти одного. Він прагне, щоб ми боролися з ким та з чим завгодно, аби тільки б не з ним. Коли ворог атакує ваші відносини — протистаньте йому в Ім’я Христа.
  3. Погодьтеся не погоджуватися. Кожен має право на власну думку, особливо якщо не «питання життя чи смерті». Навчіться відпускати дрібниці та насолоджуйтесь позитивними сторонами того факту, що ви — різні.
  4. Нехай вас буде важко образити. Коли ми щось сприймаємо занадто емоційно, навіть маленька іскра може зайняти шалену пожежу. Це не означає, що слід терпіти образи чи жорстокість, але дозвольте вашому партнеру мати свої недоліки. Не покладайте один на одного нереальних сподівань.
  5. Ніколи не називайте свого чоловіка/жінку принизливими іменами. Слова мають вплив. Слова руйнують настільки ж легко, як можуть підбадьорити та збудувати.
  6. Любіть вашого супутника таким, який він є, а не міняйте його. Просто покиньте ці нікому непотрібні спроби змінити подружжя! Поверніться до основ — насолоджуйтесь компанією один одного. Зосереджуйтесь на прийнятті та любові.
  7. Хваліть та підбадьорюйте один одного. Немає нічого кращого, ніж своєчасно сказані слова вдячності.
  8. Озвучуйте бажання. Говоріть про те, чого ви справді хочете. Обговорюйте це вголос. Нажаль, скільки б років ви не жили разом, все одно не зможете прочитати думки подружжя.
  9. Веселіться разом! Ходіть на побачення. Переглядайте фільми. Відвідуйте концерти. Робіть те, що вам обом до вподоби. Заздалегідь плануйте дати ваших побачень, не чекайте поки вони впадуть з неба. Навмисно плануйте такий час.
  10. Обіймайтеся хоча б раз на день. Тримайтесь за руки. Частіше говоріть один одному: «Я тебе кохаю». (Робіть це, навіть якщо вам не хочеться).

! Остання порада від Апостола Івана: «Улюблені, любім один одного, бо від Бога любов, і кожен, хто любить, родився від Бога та відає Бога!» (1 Івана 4:7)

З любов'ю Olga Lytvynenko
для CBN Emmanuil