Заповітні мрії Нураята

З 2015 року громадський фонд «Турботливе Серце» (м.Тараз, Казахстан) за підтримки «Обітниці сироті» допомагає дітям зі складною долею. Проєкт надає дітям безпечне місце для проживання, харчування, розвивальні заняття, кваліфіковану допомогу дефектолога та логопеда. Цей комплексний підхід дозволяє не просто підтримати дітей у складних життєвих обставинах, а допомогти їм повністю змінити життя.

Про родину Нураята Таусарули засновники фонду дізналися від представника місцевої адміністрації – їм розповіли про чотирьох дітей, які залишилися без батьківського піклування. Їх мама має алкогольну залежність, а тепер вона опинилася у лікарні. Співробітники фонду вирішили дбати про дітей, доки жінка не повернеться додому.

Достатнього поверхового погляду, аби зрозуміти, що дітям не приділяли достатньо уваги. Хлопчики були брудними і голодними, вкриті ранами і шрамами, через хронічне недоїдання виглядали набагато молодшими за свій вік. Старшому 10 років, братам-близнюкам по 8, а Нураяту було 9 років. Їх переляк і недовіра свідчили про те, що діти звикли жити у страху.

У фонді дітей викупали, нагодували та відвели до спальної кімнати. Виявилося, що до цього хлопчики ніколи не спали у ліжку. Близнюки скрикнули від радості: «Все так добре пахне!»

Нураят отримав можливості, на які не міг раніше розраховувати.

У Нураята виявилися проблеми з рухливістю кистей рук та затримка розумового розвитку. Хлопчик не міг самостійно одягатися та їсти. За підтримки «Обітниці сироті» зібрали команду фахівців, щоб оцінити стан Нураята та скласти план допомоги цій дитині.

Нураят зміг займатися з логопедом, співробітники стежили за виконанням рекомендацій спеціалістів. Мовні навички хлопчика покращилися, й завдяки допомозі фізіотерапевта він з кожним днем ​​ставав сильнішим. Коли він тільки-но потрапив до проєкту, його запитали, про що він мріє, й Нураят відповів, що хоче стати супергероєм, щоб захищати своїх братів і маму від поганих людей. Друге бажання – покататися на велосипеді.

Скоро Нураят вже міг самостійно одягатися та їсти, й навіть їздити велосипедом! Коли його руки зміцніли, він навчився писати і вирішувати прості математичні завдання, а ще перебрався на верхній поверх двоповерхового ліжка, й це додало йому ще більше впевненості.

Нураят отримав можливості, на які не міг раніше розраховувати. Співробітники фонду допомогли також його мамі, зараз вона стабільніша й може забирати дітей додому на вихідні та свята.

Комплексна допомога хлопчику стала можливою завдяки взаємодії співробітників фонду «Турботливе Серце» та проєкту «Обітниця сироті». Цей вірний підхід спричинив добрі зміни у житті дитини.

Будь ласка, продовжуйте підтримувати «Обітницю сироті»!
Ваші пожертви допомагають змінювати життя дітей на краще!