Турбота про Марію

Як вижити сироті та безхатьку з шістьма дітьми? Молода жінка не мала дому та підтримки рідних, але знайшла родину та друзів. Ними стала велика сім’я небайдужих людей, які люблять Бога.  

38-річна Марія з Придністров'я — вольова, сильна духом роботяща дівчина. Вона зростала у школі-інтернаті, і як у більшість інших випускників інтернатних закладів, мріяла про хороше, але доля склалася інакше... 

Особисте життя не залагодилося, й Марія залишилася одна з шістьма дітьми. Двоє з них народилися із затримкою розвитку та навчаються у спеціалізованому інтернаті, але на вихідні та канікули Марія забирає їх додому, де всі проводять час разом.

Був момент, коли Марія з дітьми залишилися без житла, тоді вона знайшла покинутий будинок, й вони оселилися у ньому. Помешкання старе, без комунікацій. Тут усе ламалося та вимагало капітального ремонту, але згодом Марія добилася від місцевої влади, щоб їх прописали тут.

Фото1

Там, де живе Марія, за фінансової підтримки «Обітниця сироті» діє проєкт «Турботливі руки». Волонтери проєкту дізналися про Марію від парафіян у помісній церкві, й згодом їм вдалося зробити ремонт у старому будинку: полагодити туалет, покласти кахель на стіни та провести електрику.

Марія дуже роботяща. Попри те, що з працевлаштуванням у цій місцевості складно, вона влаштувалась на хлібокомбінат, й допоки старші діти стежили за молодшими, ходила на роботу. Але минулого року через карантин вона втратила роботу, сім'я опинилася у великій нужді.

Волонтери «Обіцяння сироті» допомагали їм продуктами, дровами, канцелярією для школи, насінням та розсадою для городу. Марія завела двох свиней та гусей, а волонтери допомогли купити курей та побудували переносний курник.

Але з наближенням холодів трапилося ще одне лихо. Їхня піч, на якій готували їжу та теплом якої зігрівалися взимку, почала розвалюватися на частини. Гар і дим не виходили у димар, а скупчувалися в будинку. У приміщенні неможливо було перебувати, а дихати гаром смертельно небезпечно для життя.

Волонтери «Обітниці сироті» відгукнулися й на цю потребу — купили матеріали для нової печі та взялися за будівництво.

Сьогодні в домі Марії стоїть нова піч, вона добре прогріває будинок, й немає гару та диму. Марія та діти зігріті та суттєво економлять електрику, готуючи їжу на печі.

«Я давно мріяла відремонтувати піч, але грошей не вистачало. Дякую вам за таке диво! — дякує Марія.

Фото2

Ця жінка та її діти щасливі тим, що мають добрі зміна та благословенням! Дякуємо, що підтримуєте пожертвуваннями «Обітницю сироті» та інші благодійні проекти CBN Emmanuil! Ви благословляєте такі ж нужденні сім'ї, як сім’я Марії! 

Підтримати «Обітницю сироти».