У Львові за допомогою гарячої їжі відновлюють віру в добро

Важко порахувати, скільки людей вимушені жити далеко від рідного дому, й скільки населених пунктів України щодня стираються війною з лиця землі… Але й не порахувати людей доброї волі, які кожен день допомагають нужденним біженцям…

Часів Яр – невелике містечко у Бахмутському районі Донецької області, яке зараз постійно перебуває під обстрілами російської армії. На початку липня назва міста лунала в новинах по всьому світу – тоді російські війська завдали ракетного удару по місту, у результаті якого повністю зруйновано житловий будинок. Рятувальна операція тривала 5 діб, вдалося врятувати дев'ятьох людей, з-під завалів дістали 48 тіл загиблих, серед них одна дитина…

Жителі міста змушені залишати рідні домівки, щоб врятувати життя. Серед них – Неля Мороз. Зараз жінка знаходиться у Львові, мешкає у притулку для біженців, де, на жаль, немає гарячого харчування.

«Ось сиджу тут на семи вітрах. Ні кола, ні подвір'я, ні кухні, ні їжі. Вдома в Часів Яру бомбардують. На батьківщині у Павлограді, де поховані батьки – теж бойові дії. Живу надголодь. Пенсії, за нинішніми цінами, катастрофічно не вистачає на їжу. Ходжу шукаю, де поїсти подешевше, або продукти прострочені купити…» – признається жінка.

Під час таких пошуків Неля натрапила на людей, які роздавали їжу домашнього приготування – це проєкт «Гарячої годівлі». Щодня волонтери церкви «Жива Надія» готують від 300 літрів картоплі пюре та інші страви й везуть їх на Львівський вокзал. Відомо, що тут щодня транзитом проїжджають тисячі голодних біженців, й вони потребують відновлення сил. Проте гарячу порцію картоплі отримують не лише ті, хто зупиняється тут ненадовго, а й ті, хто залишився жити у Львові. 

«Це справжнє благословення для мене! – каже Неля. – Моє голодування припинилося! Тут я можу розраховувати на щоденну гарячу порцію. А як смачно готують хлопці й дівчата! Не передати словами – просто як у ресторані: смак та аромат – все дивовижно!» 

Дізнавшись про цей чудовий проєкт, багато людей, які не мають можливості купити їжу самостійно, щодня приходять на вокзал за заповітною ароматною порцією.

Щоб нагодувати якомога більше людей, Асоціація «Еммануїл» (CBN Emmanuil) регулярно забезпечує церкву картоплею, цибулею, морквою, буряком та іншими продуктами. Усе, що потрібно для виготовлення смачнющих страв та сотень щоденних обідів для вимушених переселенців. 

«Ось ваша їжа – це чи не єдине прекрасне, що залишилося в моєму житті. Завдяки добрим людям, як ви, ми все ще тримаємося. І віримо в перемогу і добро, – слізно дякує пані Неля. – Щиро дякую Асоціації «Еммануїл» та волонтерам із церкви «Жива Надія» за те, що не кидаєте нас, бездомних біженців!»

Своєю чергою, CBN Emmanuil вдячні Богові за можливість допомагати тим, хто у скруті… Дякуємо кожному партнеру та другу, хто бере участь у гуманітарному забезпеченні українських вимушених переселенців – ви є руками та серцем Господа для цих людей!

Долучайтеся до благодійних проєктів CBN Emmanuil своєю фінансовою підтримкою!

Зробити благодійний внесок