Страшний діагноз: геноцид

Масштабне російське вторгнення на територію України змусило рахувати кількість вимушених переселенців мільйонами. Понад 7,7 млн людей вважаються внутрішньо переміщеними ─ це кожен шостий українець! Ці люди не залишали території рідної країни, але змушено переїхали у «спокійні» області. Так на Західній Україні у пунктах утримання біженців зустрічаються мешканці Донбасу, Харківщини, Київщини, Херсонщини… 

Багато з них вирвалися з самого пекла, й ніколи в житті не забудуть того, що бачили на власні очі. Їх історії мають багато спільного, бо переплетені пилом рідних міст, скорботою, розпачем, жахом та бажанням врятувати себе та своїх близьких... 

- Який у вас діагноз?

- Діагноз? Умисне вбивство мирного українського народу ─ це найстрашніший, смертельний діагноз, з яким ми стикалися. Так і напишіть…

Такі тут точаться розмови… 

Свою історію розповідає Аліна Водяницька з Дніпра: 

«Ми виїхали, тому що в нашої дитини складний діагноз, вона пережила складну операцію і потрібне було подальше лікування, ─ каже жінка. ─ Я не хочу, щоб мій син бачив звірства російської армії ─ як, наприклад, у Бучі».

Як і тисячі вимушених переселенців, Аліна тут отримала психологічну підтримку та гуманітарну допомогу. Вона не очікувала помочі та вдячна за усе: «Дякуємо, що хоч ми й опинилися без дому, але не залишилися самі. Тут у Львові нас дуже добре зустріли. Ми жодного разу не голодували й не мерзли! ─ розповідає Аліна. ─ Ми дуже вдячні CBN Emmanuil за своєчасну допомогу: якісною їжею, гігієнічним набором, свіжими фруктами та овочами. Звичайно, ми знали, що є на світі добрі люди, але цього не могли очікувати».

Рятуючи себе, дітей та стареньких батьків, ці люди дісталися до прихистків майже у домашньому одязі. Завдяки підтримці «Операції благословіння» (Operation Blessing) ─ міжнародного партнера CBN Emmanuil, на постійній основі близько двадцяти пунктів утримання біженців в західних областях України зараз отримують свіжі овочі, фрукти, харчі, побутову хімію, взуття, одяг, ковдри та багато іншого. Також сотні людей, які втратили рідні оселі, мають триразове гаряче харчування. Для людей, які вирвалися з оточення війни, усе це надзвичайно важливо.

Кожен тут втомлений, багато з цих людей довгий час недоїдали або голодували. Їм усім треба заспокоїтись та відновитися, а смачна їжа та тепла постіль ─ перше, що допомагає оговтатись від війни. Ми раді брати у цьому участь. 

Дякуємо кожній небайдужій людині за фінансову підтримку служіння CBN Emmanuil! Кожна пожертва допомагає підтримувати нужденних українців! 

Робити добрі справи ─ просто! Через цей онлайн сервіс ви можете зробити благодійний внесок на забезпечення найнеобхіднішим українців, постраждалих від військових дій.

Нехай Господь поблагословить та захистить вас!