Врятована від сліпоти!

Схід України досі охоплений полум'ям військових дій. Найгірше тим, хто крім голоду і постійної потреби, зустрічається з хворобою, що вимагає термінового хірургічного втручання...

Катерина Бакуменко мешкає у Красногорівці, поруч з лінією військових дій. Два роки тому вона помітила погіршення зору. Офтальмолог з місцевої лікарні призначив лікування краплями, проте поліпшення не відбулося. У травні 2021 жінка звернулася до спеціалізованої клініки, де очі обстежили на спеціальному обладнанні та встановили причину. Діагноз: незріла катаракта лівого ока, а з правим ще гірше — на внутрішній поверхні сітківки з'явилася своєрідна мембрана — фіброз. Лікування тільки хірургічне. Щоб не втратити зір, лікарі рекомендували як найшвидше робити операцію у медичному центрі столиці.

На жаль, Катерина не могла її оплатити. Вона вдова, пенсійного віку. Весь її дохід — 2600 грн. соціальних виплат. У доньки та онуків немає можливості її підтримати, вони також живуть на лінії розмежування, не мають роботи і накопичень. Щоб оплатити операцію хоча б на одному оці, Катерині потрібно було б відкладати всю пенсію і нічого не витрачати на їжу протягом півроку.

Жінка була просто у розпачі. Зір з кожним днем ​​погіршувався, від обстрілів та вибухових хвиль розвалився дах на господарській прибудові. А на комуналку, ліки, продукти потрібні гроші, яких немає...

Про проблему Катерини ми дізналися від християнки з Красногорівки Тетяни Проніної. Вона звернулася до CBN Emmanuil з проханням по можливості допомогти цій жінці похилого віку.

«У нашому місті стріляють і рвуться снаряди (ГРАД). Так, держава нібито надає безкоштовну первинну медичну допомогу, але в реальності це не так. Наша лікарня зруйнована, багато фахівців втекли з руїн, є і лікарі, хто помер від зупинки серця або коронавірусу. Я вже майже нічого не бачила, поки Таня Проніна не почала стукати в усі двері, щоб мене врятували від сліпоти!» — розповіла Катерина.

Жінка дуже підбадьорилася, почувши, що є мінімальний шанс отримати гроші на операцію — все залежить від рішення головного офісу Оperation Blessings (CBN) у США. Надія, яка з'являється в очах і серцях нужденних людей — це дуже важливий фактор і похвала усьому проєкту. Надія Катерину не підвела!

Рішення про виділення коштів було позитивним, і зараз, після операції, Катерина може читати улюблені книги та Біблію. Вона щиро насолоджується усіма фарбами літа і може працювати по господарству. Наближення сліпоти її більше не лякає!

«Я вдячна, що виділили неможливу для мене суму і оплатили життєво важливу операцію! Ви врятували мене від сліпоти! Дякую!» — радіє Катерина.

Ця вдячність кожному, хто підтримує проекти CBN Emmanuil!
Нехай Господь рясно благословить вас!