Зміни світогляду – трансформація усього життя

Дорослі часто не усвідомлюють, які глибокі та жахливі наслідки залишають у дитячих серцях сімейні сварки та конфлікти. Вірно й зворотне – у люблячому та турботливому оточенні діти розквітають та формують свою творчу особистість. 

Одній дівчинці любляче оточення допомогло повернути впевненість у собі та мрії у щасливе майбутнє. Їй знадобилася підтримка небайдужих людей, щоб вперше за довгий час посміхнутися собі у дзеркало, вдягти сукню та відростити волосся… 

17-річна Діна Хісамутдінова – учасниця благодійного проєкту «Обітниця сироті» в м. Караколі, Киргизстан. ЇЇ сімʼя потребує підтримки: вони живуть у маленькому збіднілому селищі, Діна має сестру підлітка, тато 67-річний пенсіонер, працює тільки мама. 

У цій родині часто відбуваються конфлікти та сварки, через це Діна стала невпевненою у собі та почала приховувати свою жіночність.

«Через глузування мені стало здаватися, що треба було народитися хлопчиком, щоб тебе боялися і поважали», – пояснює вона, чому намагалася поводитися по-хлопчачому, носила коротку стрижку та безформний одяг, розмовляла грубим голосом.

Минулого року Діна почала водити племінниць на заняття дитячого клубу, що проводяться на базі помісної церкви за підтримки «Обітниці сироті». На цих заняттях наставники підіймають життєво важливі теми, допомагають підліткам стати самостійнішими розкривати свій потенціал. Діти дружать з наставниками та можуть звернутися до них з будь-якими питаннями, отримують підтримку та підбадьорення.

Діна також почала відвідувати заняття. За рік відвідування Клубу вона стала менш агресивною, знайшла добрих друзів, стала позитивніше ставитися до життя. Діна змогла подолати проблеми, що її турбували раніше. Вона надихає та підбадьорює інших дітей.

Крім цього, у житті дівчинки відбулася ще одна важлива зміна: «Моє мислення почало змінюватися, – розповідає Діна. – Це було невловимо, однак хотілося частіше посміхатися, дивитися на себе в дзеркало, відростити волосся. Я ніколи не думала, що колись вдягну яскраві речі, й тим більше сукню. Проте зараз навіть у сукні я почуваюся комфортно та впевнено!»

Діна каже, що в результаті відвідування Клубу її стосунки з батьками також змінилися на краще. Мама дівчинки радіє тому, що Діна відвідує Клуб: «Я не боюся відпускати сюди свою дочку, бо знаю, що тут вона в безпеці та поганому її не навчать!»

Але особливо важливим є те, що Діна росте духовно. Вона активно відвідує молодіжні служіння у церкві «Світло любові», стала чуйнішою до людей – цікавиться потребами оточення та завжди готова допомогти.

«Ми бачимо її прагнення шукати Бога. Ми бачимо у ній майбутнього лідера!» – зазначила молодіжний служитель. Сама Діна впевнена, що це лише початок змін!

Із дівчинкою продовжують працювати наставники. За кошти спонсорської допомоги співробітники проєкту допомогли її сім'ї придбати канцтовари та одяг. Діна дуже вдячна за допомогу! Вона мріє стати екскурсоводом і успішно йде до мети.

Слава Господу за можливість позитивно впливати на життя дітей! Дякуємо кожному, хто забезпечує фінансову підтримку «Обітниці сироті» – проєкту, який працює з поколінням майбутнього!

Підтримати «Обітницю сироті»