Хліб для сходу

На початку другого тижня російської агресії, що охопила усю територію України, CBN Emmanuil знов повернулася до гуманітарних напрямків, що розпочала вісім років тому ─ у важкі воєнні 2014-15 рр. Знову майже щодня команда співробітників та волонтерів соціальних проєктів роздає свіжий хліб жителям Луганської та Донецької областей України.

З 24 лютого 2022 року Україна живе у стані військового страхіття. Але жителям Луганської та Донецької областей, мабуть, найважче. Їх війна розпочалася вісім років тому ─ понівечила дома, тіла та душі, забрала рідних, а міста відрізала від газо- та водопостачання. Щойно вони призвичаїлися виживати у цих жахливих умовах, як знов опинилися у оточенні вогню. Вони вже знають, що таке постійні обстріли, підступний голод та пронизливий холод, відсутність медичної допомоги, а також безперервний тиск страху та небезпеки ─ навіть у рідному домі…

Тоді, у 2014, відділ соціальних проєктів CBN Emmanuil розпочав масштабну гуманітарну роботу у цьому понівеченому війною регіоні. Завдяки HELPUA.ORG https://helpua.org/ru/home-1/ сюди поїхали вантажівки з харчовими продуктами та предметами гігієни, дровами, грубками-буржуйками, одягом та канцелярським приладдям для дітей. Роздавали хліб, відновлювали будинки, будували свердловини з питною водою, надавали медичну допомогу. Потім відкрили проєкт «SEED ─ Їжа на кожен день», й почали рятувати голодуючі домогосподарствам якісним насінням овочевих культур з Голландії. Рясні врожаї давали їжу cім’ям з весни до весни. Але, ось, зараз тут знов найперша потреба ─ у хлібі…

Підтримати пожертою HELPUA

Чи не кожну хлібину тут зустрічають зі сльозами. Хліб для людей «з війни» ─ дещо набагато більше, ніж їжа. Це теплий шматочок піклування та миру посеред розрухи. Аромат неспішного сходження дріжджів, дбайливі доторки рук пекарів та жар печі. Можливість випікати хліб, коли навколо вибухають снаряди, тут сприймається як особлива Божа милість.

А цей хліб взагалі особливий. До кожної хлібини додано молитву та благословення дітей Божих ─ Церкви Христової. Цей хліб ─ не тільки підтримка фізичного тіла, а й духовне підбадьорення, дар любові багатим духом людей. Також наші волонтери та співробітники спілкуються з людьми, питають про потреби, допомагають чим можуть та моляться за кожного, хто цього потребує.

«Ісус же сказав їм: Я хліб життя. Хто до Мене приходить, не голодуватиме він, а хто вірує в Мене, ніколи не прагнутиме» (Від Івана 6:35).

«Хлібний» маршрут буде змінюватись, та перший тиждень роздавали хліб по селам та містечкам Мар’їнського району. Деякі з них вже майже закинуті, тут залишилися тільки ті, кому нікуди їхати та хто за віковими особливостями та станом здоров’я вирішив «до останнього» бути у домі, де прожив усе життя.

Що можна зробити, щоб свіжий хліб «доїхав» ще до десятка сіл?

Підтримайте благодійним внеском цю добру справу!

У CBN Emmanuil відкрито окремий рахунок на допомогу українцям, які постраждали від військової агресії. Кошти з цього рахунку підуть на забезпечення базових потреб людей, які залишилися сьогодні без домівок та засобів існування: харчові продукти, ліки та гігієнічні засоби. Потреб багато, але разом ми можемо допомогти багатьом!

Допомогти постраждалим від військової агресії

Щиро дякуємо кожному, хто вже долучився!