«БОГ Є, І ВІН ЖИВИЙ!»

Чи дорого коштують найпростіші зошити? Наскільки складно зібрати ранець школяру? Але у прифронтових містах люди виживають, економлячи на всьому. У таких умовах зібрати дитину на навчання дуже складно, й багато дітей просто залишилися вдома з настанням вересня...

Благодійники з CBN Emmanuil та одна київська церква знайшли можливість розв’язати цю проблему! Завдяки осінній акції, у школярів прифронтових населених пунктів тепер немає відмовок пропускати уроки!

Селище міського типу Щербинівка розташований близько до лінії фронту, однак будинок 38-річної Юлії Новицької нагадує острівець миру, порядку та безпеки. Вона добра дружина й старанна мама чотирьох дітей, молодшому малюку усього півтора року. 

Тут складно з роботою. З початком війни чоловікові Юлі зменшили оклад, а місце роботи перенесли до іншого населеного пункту, тому він щодня їздить до сусіднього міста, що відповідно з'їдає частину й так невеликого сімейного бюджету. Тільки вирощування овочів, картоплі та зелені рятує їх від злиднів і голоду...

«Зарплатню чоловікові видають із затримкою. Його заробітку у 6 тис. гривень ледь вистачає на їжу та оплату комунальних послуг. Ми викручуємося як можемо. Одяг і взуття менша дочка доношує за старшою, але, наприклад, у минулому місяці ми не змогли купити зошити для школи канцелярія коштує космічних грошей, а зарплатню чоловікові знову не дали вчасно», — журиться Юля.

Деякий час назад Юля дізналася про CBN Emmanuil. Як саме? Їй принесли продуктовий набір. Юля дуже здивувалася якісним продуктам та була рада почути слова підтримки від волонтерів. Вона була приємно вражена.

Сьогодні волонтери прийшли до її затишного будинку вдруге. CBN Emmanuil спільно з київською церквою «Хіллсонг» ініціювали спеціальну акцію для школярів прифронтових населених пунктів. Співробітники гуманітарних проектів CBN Emmanuil регулярно підтримують жителів цього регіону, і вони дізналися, що багато дітей тут не ходять до школи, тому що їх батьки не мають фінансових можливостей придбати зошити, пенали, ранці та все інше необхідне для навчання. Тож, церква зібрала фінансове пожертвування на закупівлю шкільних наборів, щоб допомогти дітям добре навчатися. І сьогодні діти Юлі отримали у подарунок шкільні рюкзаки, повні нового яскравого канцелярського приладдя!

«Бог є, і Він живий! Я не знала, що робити — з витратами на шкільне приладдя у нас би залишилося на їжу, проїзд, харчування для немовляти й комуналку усього 2 тис. гривень. Цих грошей нам би не вистачило! Але тиждень тому ми отримали цілий короб продуктів, а сьогодні нам подарували повноцінні набори канцелярського приладдя для молодшої та старшої дочок! У цих наборах дійсно все, що необхідно! Адаптовано за віком і потребами! І тонкі і товсті зошити! Я здивована, як багато потрібно було вкласти праці, щоб настільки точно покрити наші продуктові та шкільні потреби. Я вірю, що Бог живий, тому що тільки Він міг знати наші потреби і надіслати вас у наше життя! — не приховує сліз і емоцій Юля. — Я раніше не знала що у Залізному, неподалік від нас, збирається церква. Я дуже постараюся відвідувати богослужіння та буду кожен день дякувати Господу за те, що Він не залишив нашу велику сім'ю у важкій нужді й дуже вчасно привів вас до нас! Гроші на покупки не було звідки взяти, ваша підтримка виявилася дуже вчасною! Щиро дякую!»

Продуктові пакети та ранці з канцелярією — це не просто їжа, зошити та ручки, але також і духовна підтримка для виснажених війною дітей і дорослих. Кожен продуктовий набір або рюкзак — це втілена любов Божих дітей і неоціненна допомога нужденним.

Щиро дякуємо вам, друзі, за підтримку гуманітарних проектів CBN Emmanuil! Разом нам вдається зробити багато!

До речі, гуманітарні акції у прифронтовому регіоні тривають. У зв'язку з настанням холодів жителям Луганської та Донецької областей потрібно ще більше підтримки, й ми обов'язково продовжимо допомагати їм.

Ви з нами?

Онлайн-сервіс для перерахування пожертви на проекти CBN Emmanuil.