8 років горя Максимільянівки

Максимільянівка – село неподалік від Марʼїнки. Воно схоже на десятки інших невеликих населених пунктів, що розкидані по Донбасу й поєднані спільною бідою. «До війни» тут жили близько двох тисяч людей, але за останній час багато виїхали під тиском неперервних близьких боїв. За вісім років місцеві вже майже звикли, що до так званої ДНР як рукою сягнути, й можна виживати... Проте 24 лютого змінило життя всієї України, й торкнулося навіть ось таких куточків Донеччини, які, здавалося б, вже бачили усе... 

Дегтяренко Ірина Андріївна народилася у Максимільянівці. Тут й жила разом з чоловіком, донькою та онуками. Не можна сказати, що «нічого не передбачувало» біди. Але такої жахливої трагедії не очікував ніхто.

Її 9-річний онук Віталій звично порався з дідусем на городі, коли на село полився вогонь ГРАДів. Це був перший серйозний обстріл села. 

«Ми навіть не встигли зрозуміти що трапилось, як побачили бездиханне тіло Вітальчіка на землі... Снаряд прилетів прямісінько на город, й осколком вбило дитину, – плаче Ірина. – Це жахливе лихо. Це велика утрата для сім'ї…» 

Коли вогонь ллється з неба, важко було зрозуміти, де сховатися, небезпека збільшилась у рази. Донька разом з дітьми евакуювалась, а Ірина з чоловіком залишилася – вирішили не бідкувати по чужим хатам у поважному віці. 

Залишилися, попри те, що обстріли продовжуються щодня, магазини закриті, село ночує у підвалах, й все більше стає схожим на химеру…

Сюди важко прорватися через території активних боїв, й для цих людей будь-яка допомога важлива. 

Асоціація «Еммануїл» (CBN Emmanuil) проваджує кілька різних напрямків підтримки постраждалих від війни українців. Найперше, це гуманітарна допомога – продуктові набори й свіжий хліб, які наші волонтери розвозять по селах Донбасу. Допомога з евакуацією, а також постійна підтримка продуктами та гігієнічними засобами більш ніж 70 тимчасових прихистків у західних областях України, де живуть вимушені переселенці зі сходу та півдня.

Завдяки небайдужим людям з Техасу (США) вдалося нагодувати понад 40 000 жителів Донеччини. Це люди, які стали заручниками страшних обставин, живуть в оточенні вибухів та руйнувань, втрачають своїх близьких…

Будь ласка, продовжуйте підтримувати нужденних людей разом з CBN Emmanuil!